Πρόκειται για μια συνταγή που δεν θυμάμαι που τη διάβασα παλιά, όμως είναι πεντανόστιμη και όποτε την κάνω γίνεται ανάρπαστη. Μάλιστα, θυμάμαι, ότι έλεγε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη σαλάτα αυτή οποιοδήποτε υπόλειμμα φαγητού σας έμεινε από την προηγούμενη ημέρα. Εγώ προτιμώ τους παρακάτω συνδυασμούς: Υλικά - 2 φλυτζάνια ρύζι
- 1/2 πακέτο ανάμικτα κατεψυγμένα λαχανικά
- 1 κονσέρβα καλαμπόκι
- 2-3 κονσέρβες τόνου σε λάδι ή νερό (εγώ προτιμώ σε λάδι- εναλλακτικά: κοτόπουλο, μοσχάρι κλπ).
- ψιλοκομμένη ντοματούλα, αγγουράκι
- κίτρινο τυρί σε κύβους (ποσότητα κατά βούληση)
- μαγιονέζα για την επικάλυψη
Εκτέλεση - Σε μια κατσαρόλα βράζω το ρύζι (2 φλ. ρύζι + 4 φλ. νερό) και σε μια δεύτερη κατσαρόλα τα λαχανικά.
- Μόλις ετοιμαστούν ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί (ρύζι + λαχανικά + τόνους + τυρί + αγγούρι-ντομάτα), τα βάζω σε μπωλ και τα καλύπτω με ένα πλούσιο στρώμα μαγιονέζας.
- Διακοσμώ με ελίτσες ή ντοματάκια τσέρι ή ο,τιδήποτε άλλο βάζει η φαντασία.
TIPS: Για λιγότερα λιπαρά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγιονέζα light.Πριν προσθέσετε το τυρί αφήστε το ρύζι και τα λαχανικά λίγο να κρυώσουν για να μην λιώσει και να μείνει αναλλοίωτο και τραγανό το τυρί. Είναι και ωραία ιδέα για μπουφέ...!Περιμένω τις εντυπώσεις σας! Καλοφάγωτο! Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 6080 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |