Η κυπριακή φανουρόπιτα με τη βοήθεια του ροδόνερου δίνει καταπληκτική μυρωδιά και αξεπέραστη γεύση Υλικά
- 3 ποτήρια αλέυρι
- 3 κουταλάκια μπέκιν πάουντερ
- 1 ποτήρι λάδι (ελαιόλαδο)
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 1/2 ποτήρι ανθόνερο ή ροδόσταμο
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το αλέρι με το μπέκιν πάουντερ, και ανοίγουμε μια γούβα στη μέση.
- Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ροδόσταμο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη
- Στη γούβα του αλευριού προσθέτουμε σταδιακά το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη με το ροδόσταμο και αναδεύουμε με τα χέρια απαλά ώστε να γίνει μια ανάλαφρη ζύμη.
- Σε λαδωμένο ταψί μεταφέρουμε τη ζύμη και ψήνουμε στου 200 βαθμούς για 40 λεπτά
Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 27345 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |