Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σουπιές με ελιές Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Κυριακή, 15/03/09
Κρασομεζές από την Κύμη της Ευβοίας
Υλικά
  • 1 ½   σουπιές σε κομματάκια,
  • 1 κούπα λάδι ,
  • 1 κιλό κρεμμύδια ξερά σε φέτες,
  • 2 σκελίδες σκόρδο,
  • χωρίς  νερό άλλο,
  • 1 κούπα χυμό ντομάτας,
  • αλάτι  με το μέτρο , γιατί οι ελιές είναι ήδη αλμυρές…..Δοκιμάζω…..
  • πιπέρι,
  • 2 φύλλα δάφνης,
  • 250 γραμμάρια φιλετάκια  από πράσινες  ελιές  χωρίς κουκούτσι, ξαλμυρισμένες
  • ¼ της κούπας κονιάκ.
Εκτέλεση
  • Τσιγαρίζω το κρεμμύδι  ώσπου να ασπρίσει και να γίνει διάφανο  με το λάδι και την δάφνη.
  • Ρίχνω τις σουπιές, τις ανακατεύω και τις αχνίζω, με κλειστό καπάκι.
  • Ρίχνω  το σκόρδο, αλάτι το  πιπέρι  και τον χυμό της  ντομάτας.
  • Όταν έχουν μαλακώσει οι σουπιές ρίχνω τις πράσινες ελιές , αφήνω να πάρει γεύση το φαγητό για λίγα λεπτά, και 5 ΄ πρίν το σβήσω,  ρίχνω το κονιάκ, για να πάρει  ωραίο άρωμα.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3268
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 15/03/09 )