Υλικά - 1/2 κιλό δαμάσκηνα μικρά με το κουκουκούτσι.
- 300 γραμμάρια καρύδια.
- 350γραμμάρια κουβερτούρα ΙΟΝ (σε πλάκες).
Εκτέλεση Bαζουμε τα δαμάσκηνα σε ένα μπώλ στο οποίο έχουμε βάλει λικέρ, το οποίο θα τα σκεπάζει.Εγώ χρησιμοποιώ κερασώ.Τα αφήνουμε για τουλάχιστον 7 ώρες και μετά βγάζουμε με το μαχαίρι το κουκούτσι και στη θέση του βάζουμε 1/2 καρύδι τουλάχιστον.Μετά τα τυλίγουμε στην κουβερτούρα , την οποία λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Παίρνουμε με το κουταλάκι του γλυκού ένα-ενα δαμάσκηνο , το τυλίγουμε στη λιωμένη κουβερτούρα και το τοποθρτούμε πάνω σε λαδόκολα και μόλις τελειώσουν όλα τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν. Διατηρούνται μέσα σε ένα τάπερ καλά κλεισμένο στο ψυγείο για μέρες. Καλή Επιτυχία. Σημείωση : Το λικέρ που χρησιμοποιήσαμε κρατάμε σε ένα βάζο και το χρησιμοποιούμε πάλι όταν θα ξανακάνουμε. Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 12802 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |