Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σοκολατάκια με δαμάσκηνα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από 9696   
Κυριακή, 15/03/09
Υλικά
  • 1/2 κιλό δαμάσκηνα μικρά με το κουκουκούτσι.
  • 300 γραμμάρια καρύδια.
  • 350γραμμάρια κουβερτούρα ΙΟΝ  (σε πλάκες).
Εκτέλεση

Bαζουμε τα δαμάσκηνα σε ένα μπώλ στο οποίο έχουμε βάλει λικέρ, το οποίο θα τα σκεπάζει.Εγώ χρησιμοποιώ κερασώ.Τα αφήνουμε για τουλάχιστον 7 ώρες και μετά βγάζουμε με το μαχαίρι το κουκούτσι και στη θέση του βάζουμε 1/2 καρύδι τουλάχιστον.Μετά τα τυλίγουμε στην κουβερτούρα , την οποία λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Παίρνουμε με το κουταλάκι του γλυκού ένα-ενα δαμάσκηνο , το τυλίγουμε στη λιωμένη κουβερτούρα και το τοποθρτούμε πάνω σε λαδόκολα και μόλις τελειώσουν όλα τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν. Διατηρούνται μέσα σε ένα τάπερ καλά κλεισμένο στο ψυγείο για μέρες.

Καλή Επιτυχία.

Σημείωση : Το λικέρ που χρησιμοποιήσαμε κρατάμε σε ένα βάζο και το χρησιμοποιούμε πάλι όταν θα ξανακάνουμε.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 12802
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 16-03-2009 15:23
 
Τέλεια και γρήγορα :zzz θα ενθουσιαστούν πολύ δικοί μου με αυτή την συνταγή...ευχαριστούμε
 
MAROULA
2. 16-03-2009 15:38
 
Τα φτιάχνω εδώ και πολλά χρόνια και είναι πανεύκολα και ετοιμάζονται πολύ πολύ γρήγορα. Μια φορά τα είχα κάνει και με λευκή σοκολάτα και ήταν επίσης εξαιρετικά. Άλλη μια παραλλαγή που τα κάνει εντυπωσιακά είναι να τους ρίξεις από πάνω τρίμμα καρύδι.
 
tkon
3. 16-03-2009 21:51
 
Κάνω ακριβώς τα ίδια, χωρίς το ποτό. Θα το δοκιμάσω για αλλαγή. Ευχαριστούμε. :)
 
despoinaki
4. 16-03-2009 22:22
 
Τα ωραιότερα σοκολατάκια που έχω φάει φτιαγμένα πάντα από τη φίλη μου την Ελένη η οποία φροντίζει και για μας!!! 
Μόνο που η φίλη δεν βάζει καρύδια μέσα στα δαμάσκηνα αλλά τα κάνει ξεχωριστά κι αυτά με σοκολάτα όπως και με αμύγδαλα. 
Σε ευχαριστούμε 9696
 
xanthibax
5. 17-03-2009 14:19
 
Αφου βγαλεις τα δαμασκηνα απο το λικερ μπορεις να βαλεις μεσα μισο κομματι καρυδοψυχα και μετα να τα τυλιξεις στην σοκολατα. 
Πολυ ωραια ειναι και με καστανο. 
Μπορεις να λιωσεις επισης την σοκολατα και μεσα να ριξεις αμυγδαλα ή φυστικι Αιγινης ή κορν φλεικς.Ριχνεις κουταλια κουταλια σε λαδοκολλα και στο ψυγειο.
 
angela
6. 17-03-2009 14:20
 
Σορρυ,στραβομαρα.Τωρα ειδα το καρυδι στην συνταγη.
 
angela

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 25/01/10 )