Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Άλλα γλυκά arrow Σοκολατάκια με ζαχαρούχο γάλα, καρύδια και κουβερτούρα
Σοκολατάκια με ζαχαρούχο γάλα, καρύδια και κουβερτούρα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από 9696   
Κυριακή, 15/03/09
Υλικά
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα.
  • 3 κούπες καρύδια ολόκληρα
  • 1/2 κιλό κουβερτούρα.
Εκτέλεση
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε πολυ σιγανή φωτιά και την ανακατεύουμε με το γάλα και τα καρύδια, τα οποία θα είναι ολόκληρα.
  • Τοποθετούμε το μίγμα σε λαδόκολα και κάνουμε μπαστουνάκια, τα οποία βάζουμε στο ψυγείο.
  • Τα αφήνουμε να παγώσουν για τουλάχιστον 7 ώρες και μετά τα κόβουμε με το μαχαίρι σε μικρά στρογγυλά σοκολατάκια.
  • Όταν το κόψουμε γύρω - γύρω είναι  η λιωμμένη κουβερτούρα με το ζαχαρούχο γάλα και στο κέντρο τους ολόκληρο το καρύδι
  • Διατηρουνται σε ένα τάπερ στο ψυγείο. 

Σημείωση: Την κουβερτούρα βάζουμε σε ένα μικρό τηγανάκι που ο πυθμένας του ακουμπά στο μάτι της κουζίνας.Άνοίγουμε το μάτι της κουζίνας στο 1 εάν το ανώτερο όριο είναι το 9 και εάν το ανώτατο όριο είναι το 3 ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας στο 1/2. Ηκουβερτούρα έτσι λιώνει πολύ αργά , περίπου θα κάνει μία ώρα να λιώσει. Εάν βάλουμε πιό υψηλή θερμοκρασία για να λιώσει θα καεί.Μπορεί να τη λιώσουμε και σε μπαίν μαρί.Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι νερό να βράσει και μέσα σ' αυτό ένα μικρότερο στο οποίο θα έχουμε την κουβερτούρα. Βράζοντας το νερό λιώνει η κουβερτούρα που έχουμε στο άλλο μικρότερο κατσαρολάκι.Είναι πιό εύκολος ο πρώτος τρόπος αλλά πιό χρονοβόρος.

Καλή Επιτυχία.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 25009
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 16-03-2009 15:27
 
τι μας κάνεις μεσημεριάτηκα :p :p :p  
καταπληκτική κι αυτή η συνταγούλα σου και δεν την έχω ξαναδεί ...και συμφέρει και βολεύει καταστάσεις ...υπογλυκαιμίας ;)
 
MAROULA
2. 16-03-2009 16:03
 
όντως φαίνεται καταπληκτικό σοκολατάκι και πανεύκολο. Άραγε η σοκολάτα να είναι χωρίς ζάχαρη?
 
ekaterini
3. 16-03-2009 17:21
 
αυτη την συνταγη την κανει η μαμα μου αλλα με μερικες παραλαγες για να τα καταναλωσεις και μεσα στη νηστεια: 
ΥΛΙΚΑ 
βανιλια(αυτη που τρωμε,οχι την σκονη) 
2 κουβερτουρες 
ινδοκαρυδο ή τρουφα ή αχνη 
καρυδια(τα χρειαζομαστε ολοκληρα σπσμενα και κομμενα στη μεση,μισοφεγγαρα) 
 
με ενα κ.γ βαζω βανιλια επανω σε καθε μισοφεγγαρο απο την εσωτερικη πλευρα και το ενωνω με αλλο ενα μισοφεγγαρο,τα παταω λιγο να κολλλησουν,λιωνω τις κουβερτουρες σε μπεν μαρι και πριν κρυωσει η κουβερτουρα τα περιχυνω και αμεσως ραντιζω απο πανω με οτι θελω ινδοκαρυδο,τρουφα αχνη.μμμμμ τελεια και γρηγορη.αχ σε ευχαριστω 9696 που μου εδωσες την ευκαιρα να θυμηθω τα καλουδια της μαμακας μου 
 
:p :p :p
 
nenapant
4. 16-03-2009 21:34
 
Πολύ ωραία συνταγή 9696. Ευχαριστούμε. Και τη δική σου Νένα να τη δημοσιεύσεις κανονικά. Είναι πολύ πρωτότυπη. Πρέπει να τη δουν όλοι. :zzz
 
despoinaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 25/01/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός