Υλικά - 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα.
- 3 κούπες καρύδια ολόκληρα
- 1/2 κιλό κουβερτούρα.
Εκτέλεση - Λιώνουμε την κουβερτούρα σε πολυ σιγανή φωτιά και την ανακατεύουμε με το γάλα και τα καρύδια, τα οποία θα είναι ολόκληρα.
- Τοποθετούμε το μίγμα σε λαδόκολα και κάνουμε μπαστουνάκια, τα οποία βάζουμε στο ψυγείο.
- Τα αφήνουμε να παγώσουν για τουλάχιστον 7 ώρες και μετά τα κόβουμε με το μαχαίρι σε μικρά στρογγυλά σοκολατάκια.
- Όταν το κόψουμε γύρω - γύρω είναι η λιωμμένη κουβερτούρα με το ζαχαρούχο γάλα και στο κέντρο τους ολόκληρο το καρύδι
- Διατηρουνται σε ένα τάπερ στο ψυγείο.
Σημείωση: Την κουβερτούρα βάζουμε σε ένα μικρό τηγανάκι που ο πυθμένας του ακουμπά στο μάτι της κουζίνας.Άνοίγουμε το μάτι της κουζίνας στο 1 εάν το ανώτερο όριο είναι το 9 και εάν το ανώτατο όριο είναι το 3 ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας στο 1/2. Ηκουβερτούρα έτσι λιώνει πολύ αργά , περίπου θα κάνει μία ώρα να λιώσει. Εάν βάλουμε πιό υψηλή θερμοκρασία για να λιώσει θα καεί.Μπορεί να τη λιώσουμε και σε μπαίν μαρί.Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι νερό να βράσει και μέσα σ' αυτό ένα μικρότερο στο οποίο θα έχουμε την κουβερτούρα. Βράζοντας το νερό λιώνει η κουβερτούρα που έχουμε στο άλλο μικρότερο κατσαρολάκι.Είναι πιό εύκολος ο πρώτος τρόπος αλλά πιό χρονοβόρος. Καλή Επιτυχία.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 30706 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |