Τη συνταγη αυτη μου την εδωσε μια συναδελφος για την περιοδο της νηστειας ειναι δοκιμασμενα νοστιμη και γρηγορη και για αυτους που δεν τρωνε τα λαχανικα τρωγεται ευχαριστα Υλικά - 2 Φλυτζανια αλευρι
- 1 πατατα βρασμενη
- 4 φρεσκα κρεμμυδακια
- 1/2 κουπα αρακας(κατεψυγμενο)
- 1 καροτο τριμμενο
- 1 μικρη μπυρα
- 1/3 κουπα καλαμποκι κονσερβα(στραγγισμενο απο τα υγρα του)
- αλατι πιπερι
Εκτέλεση - Βραζω την πατατα
- Τσιγαριζω τα κρεμυδια
- Ψιλοκοβω το καροτο και το ριχνω στα κρεμμυδια μαζι με τον αρακα να τσιγαριστουν για 3' περιπου
- Σε ενα μπωλ βαζω το αλευρι και ριχνω τη μπυρα ανακατευοντας συνεχως μεχρι να γινει χυλος
- τοτε προσθετω τα τσιγαρισμενα υλικα τη βρασμενη πατατα το καλαμποκι αλατι και πιπερι
- τα ανακατευω καλα μεταξυ τους μεχρι η πατατα να λιωσει καλα αναμεσα στα υλικα
- πλαθω το μειγμα σε μπιφτεκια και τα ψηνω στο φουρνο για περιπου 40' στους 250C μεχρι να ροδοκοκκινισουν
- ή σε σχημα χαμπουργκερ και τα τηγανιζω και απο τις πλευρες για 15' περιπου
Μπορειτε την ιδια συνταγη να την κανετε και πιτακια και να προσθεσετε μισο ματσακι ανηθο και μιση κουπα μανιταρια,δεν θα βαλετε την μπυρα και το αλευρι.θα χρειαστειτε 1 φυλλο κρουστας και θα την εκτελεσετε με τον ιδιο τροπο απλα δεν θα την πλασετε,θα κοψετε τα φυλλα σε λωριδες θα τα βουτυρωσετε και θα τα τυλιξετε τριγωνακια και επειτα θα τα ψησετε στο φουρνο στους 220C μεχρι να κοκκινησουν ελαφρα. Καλη σας ορεξη Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 21109 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |