Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γαρίδες σαγανάκι Νο.04 (με ούζο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από YANNA   
Δευτέρα, 16/03/09
Υλικά
  • 1 κιλό γαρίδες
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομένες
  • 1/2 κ.γλ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γλ. πάπρικα
  • 1 κ.γλ. κάπαρη
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 200 γρ. φέτα τριμένη
  • 1/2 φλ. ούζο
Εκτέλεση
  • Ετοιμάζετε μια σάλτσα με τις ντομάτες, το λάδι, το σκόρδο, ρίγανη , κάπαρη και την πάπρικα, που
  • βράζετε για δέκα λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.
  • Σωτάρετε τις γαρίδες στο βούτυρο μέχρι να γίνει κόκκινο το χρώμα τους και τις σβήνετε με το ούζο.
  • Σε πυρέξ ανάλογο ρίχνετε λίγη σάλτσα, στρώνετε τις γαρίδες με το βούτυρο τους, απο πάνω τηνυπόλοιπη σάλτσα, και τέλος την τριμένη φέτα.
  • Ψήνετε σε φούρνο στους 200 βαθμ. για 15 περίπου λεπτά.

Μπορείτε να μη σβήσετε τις σωταρισμένες γαρίδες με το ούζο, αλλά αφού τις βγάλετε απο το φούρνο να τις ραντίσετε με το ούζο και να το ανάψετε λίγο πριν τις σερβίρετε.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 14937
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 17-03-2009 15:27
 
αυτές είναι νοστιμιές ;)
 
ekaterini
2. 30-05-2009 16:11
 
παρα πολυ νοστιμο!!!το συνοδευασα με ρυζι κ ηταν σουπερ!!
 
dani13
3. 30-05-2009 16:24
 
Κι εγώ αγαπώ ιδιαίτερα το ούζο στα θαλασσινά. Τους πάει πάρα πολύ. Μιαμ η συνταγή σου.
 
sgr
4. 16-05-2010 18:25
 
Ιδιαίτερος μεζές αν ενισχυθεί και η δόση της πάπρικας. Εκπληκτικό!
 
naiada

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 03/08/10 )