Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
bookmark 
Συχνές αναζητήσεις

αγκινάρες   αρνάκι   γαρίδες   γεμιστά   γιαούρτι   κολοκυθάκια   κοτόπουλο   κουλουράκια   λαχανικά   μακαρόνια   μανιτάρια   μαρμελάδα   μελιτζάνες   μοσχάρι   μπέικον   μπισκότα   μπριζόλες   ντομάτα   παγωτό   πατάτες   πιπεριές   πορτοκάλι   σοκολάτα   σουφλέ   σπανάκι   τάρτα   τούρτα   τυρόπιτα   φιλέτο   χοιρινό   χταπόδι  

Προτεινόμενος πλοηγός
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Άλλα γλυκά arrow Γλυκό με ανθότυρο, μέλι και κανέλλα
Γλυκό με ανθότυρο, μέλι και κανέλλα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από arhontia   
Πέμπτη, 07/06/07
__001_420
Ένα αθώο γλυκό, κατάλληλο και για παιδιά.
Υλικά:
  • 350γρ φρέσκια ανάλατη μυζήθρα ή ανθότυρο
  • 1 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι
  • 1 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • μέλι και κανέλλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τη μυζήθρα με τη ζάχαρη να μην μείνουν σβωλάκια. Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια και τελευταίο το αλέυρι με το μπέικιν. Ψήνουμε σε φορμάκια των μάφφινς βουτυρωμένα και αλευρωμένα, στους 170-180 βαθμούς, 25' λεπτά. Θα φουσκώσουν λίγο γι' αυτό δεν τα γεμίζουμε ως πάνω. Μόλις βγούν από το φούρνο, αφήνουμε να περάσουν 10' - 15' λεπτά και ξεφορμάρουμε. Βγαίνουν όμορφα και στρογκυλά σαν κεκάκια.
Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με μέλι και κανέλλα.

Όσο είναι ζεστά, η μυζήθρα μπορεί να έχει λίγο έντονη μυρωδιά, αλλά φεύγει μόλις κρυώσουν.

Στη Σαντορίνη δοκίμασα τα μελιτίνια, που είναι ένα γλυκό με μυζήθρα ή ανθότυρο δεν ξέρω, σε βάση από πολύ λεπτή ζύμη, χωρίς μέλι αλλά αρωματισμένο με μαστίχα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (40) | Εμφανίσεις: 23212
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 02-09-2007 19:15
 
Αρχοντία μου εφτιαξα το γλυκό αλλα ενω ηταν ευγεστο φουσκωσε αλλα δεν εγινε αφράτο οπως στη φωτο εγινε σαν κεκακια 
τι να εφταιξε μήπως ηθελε λιγοτερο αλεύρι?
 
litsa5
2. 04-09-2007 00:01
 
Σαν κέικ είναι και της φωτοφραφίας αλλά πολύ αφράτο. 
Δεν ξέρω... ίσως λίγο λιγότερο αλεύρι, ή φαριν απ αντι απλό και μπέικιν. Φλυτζάνι όμως γράφω του τσαγιού έτσι; Οχι την μεγάλη κούπα του νες καφέ.
 
arhontia
3. 30-07-2010 22:22
 
παιδια ειδικα στα γλυκα ειναι καλο να αναφερεται το βαρος σε γραμμαρια απο τα συστατικα. Ετσι θα αποφυγουμε την αποτυχια γιατι και η ποσοτητες ειναι μικρες
 
gkchef
4. 10-02-2012 23:21
 
παρα πολυ ωραιο γλυκο!! το εφτιαξα 2 φορες και αυριο θα το ξαναφτιαξω!!!! οτι πρεπει και για παιδια!!
 
georgi79
5. 10-05-2013 15:23
 
ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΩ ΣΥΧΝΆ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΈΡΟΧΟ!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 03/12/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news

Μαγειρεύουμε με :

Cuisineware - Διαιτητικό τηγάνι μπάρμπεκιου
Συνεργασίες
Λιτσαρδοπούλου Αλεξάνδρα
Το Top στην φιλοξενία