Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κέικ κυπριακό (αλμυρό) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από tkon   
Τρίτη, 17/03/09
Υλικά
  • 3 φλιτζάνια  χαλούμι τριμμένο
  • 1 φλυτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 4 φλιτζάνια αλεύρι
  • 5 κουταλάκια (κοφτά) baking powder
  • 1/2 κουταλάκι μέχλεπι (σε σκόνη)
  • 1/2 κουταλάκι μαστίχα (σε σκόνη)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 8 αυγά (βιολογικά κατά προτίμηση)
  • 1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
  • 1 1/2 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
  • 4 κουταλιές γιαούρτι σακούλας ή total
  • 2-3 κλωναράκια ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • 1-2 κουταλάκια τριμμένο ξερό δυόσμο
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές αλευρωμένες
  • 1/4 φλυτζάνι σουσάμι ανάμικτο (άσπρο & μαύρο)
Εκτέλεση
  • Πρώτα τρίβουμε τα τυριά σε ένα μεγάλο μπώλ
  • Μέσα στο μπώλ με τα τυριά, κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το μπέκιν πάουντερ, το μαχλέπι, τη μαστίχα, τον φρέσκο και ξερό δυόσμο
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι και προσθέτουμε το αλάτι
  • Χτυπάμε σε ένα μπωλ τα αυγά ,προσθέτουμε το αραβοσιτέλεαιο και ανακατεύουμε καλά
  • Στο τρίτο μπώλ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας καλά ώστε να γίνει ξυνόγαλο
  • Ενσωματώνουμε το μίγμα του γιαουρτιού στο μίγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά
  • Στο τέλος ρίχνουμε το μίγμα των αυγών και του γάλακτος στο μπώλ με το αλεύρι και τα τυριά.  Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε όλα τα υλικά να ενσωματωθούν πλήρως και να μας δώσουν ένα μίγμα μέτριο (ούτε πολύ χαλαρό ούτε πολύ συμπαγές)
  • Προσθέτουμε τις σταφίδες αφού και ανακατεύουμε
  • Σε αλευρωμένη και λαδωμένη φόρμα (κατά προτίμηση στρογγυλή ή μακρόστενη), μεταφέρουμε το μίγμα και πασπαλίζουμε με το σουσάμι
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C , για περίπου μία ώρα και κάτι, το κέικ είναι έτοιμο όταν το μαχαίρι που μπήγουμε στο κέντρο του βγαίνει στεγνό.

Παραλλαγή: Πέρσι το Πάσχα το ίδιο μίγμα το έβαλα σε φορμάκια για muffins.  Ήταν υπέροχα και μαζί με τα κουλουράκια τα πασχαλινά ήταν τέλειο πρωινό και απογευματινό.  Και επίσης, τα σερβίρισα  στο λαμπριάτικο τραπέζι ως τυροπιτάκια και έγιναν ανάρπαστα

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 9166
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 18-03-2009 19:24
 
Η μαμά μου το φτιάχνει αυτό και μου θύμισες τα παιδικά μου χρόνια. Να' σαι καλά :)
 
ekaterini
2. 19-03-2009 09:54
 
Είναι από τη Κύπρο η μαμά σου?
 
tkon
3. 08-04-2010 21:48
 
Poly nostimo akoygete!!
 
martisca

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 28/01/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός