Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Μεθυσμένα μεζεδάκια στο μαντέμι
Μεθυσμένα μεζεδάκια στο μαντέμι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από papitsa   
Τρίτη, 17/03/09
Υλικά
  • 1/2 κιλό μπούτι χοιρινό κομμένο σε μπουκίτσες
  • 1/2 κιλό μπούτι μοσχαρίσιο κομμένο σε μπουκίτσες
  • 1/2 κυλό μπούτι αρνίσιο κομμένο σε μπουκίτσες
  • 0,5 λίτρο ξηρό λευκό κρασί
  • 100- 150gr τυρί Σαν Μιχαλης τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλίες της σούπας ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι / πιπέρι
Εκτέλεση
  • Προθερμένουμε τον φούρνο στους 200C
  • Αλατοπιπερόνουμε τα κομματάκια του κρέατος και τα βάζουμε μαζί με το λάδι, το σκόρδο, το κρασί, και το κρεμμύδι σε μαντεμένια γάστρα κατά προτίμηση.
  • Ψήνουμε το φαγητό μας για 45' λεπτά στους 200 βαθμούς  και στην συνέχεια το χαμηλόνουμε στους 150 -100 βαθμούς  (ανάλογα με την δύναμη του φούρνου) αφήνοντας το για άλλες 3 ώρες
  • (Καλό είναι να ελέγχεται που και που εάν υπάρχουν αρκετά ζουμιά στο φαγητό για να μην καεί σε περίπτωση που το δείτε στεγνό προσφέστε λίγο νεράκι.)
  • Λίγο πριν τελειώσετε το ψήσιμο προσθέστε το τριμμένο τυρί και αφήστε το στην γάστρα για 15' λεπτά.
  • Τελειώστε γαρνίρνοντας το φαγητό με το φρέσκο μαϊντανό.
Σερβίρεται ζεστό είτε σαν μεζές είτε ως κυρίως πιάτο. Συνοδεύεται με πατάτες τηγανιτές, μακαρόνια ή ρύζι

Ελπίζω να το απολαύσετε!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 9271
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 18-03-2009 15:18
 
πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή φαίνεται και φαντάζομαι ότι θα είναι πολύ και εμφανίσιμη Θα την φτιάξω άμεσα. ευχαριστούμε πολύ
 
tkon
2. 18-03-2009 18:51
 
Εγω βαζω και ντοματα και πιπερια.Ειναι πολυ νοστιμη συνταγη.Σε ευχαριστουμε!
 
melita
3. 18-03-2009 22:21
 
Είναι πολύ ωραία συνταγή και εμφανισιμη 
κάτι σαν το Γκιούλμπασι αν βάλεις ντομάτα και πιπεριά  
όπως το κάνω κι εγώ και ιδανικό για μπουφέ..Ευχαριστούμε papitsa 
θα το δοκιμάσω άμεσα :p
 
MAROULA

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 18/03/09 )