Υλικά
- 1/2 κιλό μπούτι χοιρινό κομμένο σε μπουκίτσες
- 1/2 κιλό μπούτι μοσχαρίσιο κομμένο σε μπουκίτσες
- 1/2 κυλό μπούτι αρνίσιο κομμένο σε μπουκίτσες
- 0,5 λίτρο ξηρό λευκό κρασί
- 100- 150gr τυρί Σαν Μιχαλης τριμμένο
- 1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κουταλίες της σούπας ελαιόλαδο
- 5 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι / πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμένουμε τον φούρνο στους 200C
- Αλατοπιπερόνουμε τα κομματάκια του κρέατος και τα βάζουμε μαζί με το λάδι, το σκόρδο, το κρασί, και το κρεμμύδι σε μαντεμένια γάστρα κατά προτίμηση.
- Ψήνουμε το φαγητό μας για 45' λεπτά στους 200 βαθμούς και στην συνέχεια το χαμηλόνουμε στους 150 -100 βαθμούς (ανάλογα με την δύναμη του φούρνου) αφήνοντας το για άλλες 3 ώρες
- (Καλό είναι να ελέγχεται που και που εάν υπάρχουν αρκετά ζουμιά στο φαγητό για να μην καεί σε περίπτωση που το δείτε στεγνό προσφέστε λίγο νεράκι.)
- Λίγο πριν τελειώσετε το ψήσιμο προσθέστε το τριμμένο τυρί και αφήστε το στην γάστρα για 15' λεπτά.
- Τελειώστε γαρνίρνοντας το φαγητό με το φρέσκο μαϊντανό.
Σερβίρεται ζεστό είτε σαν μεζές είτε ως κυρίως πιάτο. Συνοδεύεται με πατάτες τηγανιτές, μακαρόνια ή ρύζι Ελπίζω να το απολαύσετε!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 9271 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |