Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κοτόπουλο με ανανά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από nenapant   
Τετάρτη, 18/03/09

Αποφάσισα να σας δημοσιεύσω ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά.Η συνταγή είναι του Μαμαλάκη και την είχα βρεί από ένα περιοδικό.Την δοκίμασα λοιπόν και ήταν τέλεια.Θα πρότινα να την δοκιμάσουν αυτοί που τους αρέσουν αυτές οι γεύσεις.Αλλά ακόμα και σε αυτούς που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό.

Υλικά
  • 600 γρ φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρές λωρίδες.
  • 1 κσ κορν φλάουρ και λίγο ακόμη για το αλεύρωμα
  • αλάτι πιπέρι
  • 2 κσ ηλιέλαιο
  • 1/2 κσ τζιίντζερ(σκόνη καλύτερα)
  • 1/2 κσ κάρυ(όσο καυτερό σας αρέσει)
  • 250 γρ ανανά κονσέρβας σε κύβους,στραγγισμένα(δεν πετάμε το χυμό)
  • 2 κσ σάλτσα σόγιας
  • 250ml κρύο νερό
  • 1/2-1 κσ μαύρη ζάχαρη
  • 2 κσ από τον χυμό του ανανά
  • κσ το ζουμί από τον ανανά 
Εκτέλεση
  • Σε ένα μπόλ αναμειγνύουμε το κόρν φλάουρ,το αλάτι και το πιπέρι.Ρίχνουμε τις λωρίδες του κοτόπουλου και τις αλευρώνουμε.Τις ραντίζουμε με το λάδι και τις μαγειρεύουμε σε wok ή αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 8 λεπτά.
  • Μέσα σε ένα άλλο μπόλ αναμινύουμε το τζίντζερ,το κάρυ τον ανανά και την σάλτσα σόγιας.Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στο κοτόπουλο και το μαρινάρουμε για 10 λεπτά.Προσθέτετε το νερό και την ζάχαρη.Σε ένα άλλο μπόλ αναμιγνύουμε το χυμό ανανά με 1 κσ κορν φλάουρ μέχρι να να γίνει το μείγμα  ομοιογενές και το προσθέτουμε στο κοτόπουλο.Μην ξεχνάτε να ανακατεύετε το φαγάκι ανα τακτά διαστήματα.
  • Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να βεβαιωθούμε ότι έχει ψηθεί και έχει μαλακώσει.Προτείνω να το σερβίρετε με ρυζάκι μακρύκοκκο.

καλή όρεξη


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 8957
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 20-03-2009 01:15
 
Κινέζικο φαγάκι μου θυμίζει Νένα. Κάνω κάτι ανάλογο αλλά με χοιρινό και συνοδεύω με ρύζι jasmin. Δοκίνασέ το κι έτσι να δεις ;)
 
Fey
2. 20-03-2009 12:38
 
αχ το jasmin μου αρεσει πολυ,αυτη με το γλυκοξινο χοιρινο την εχω και εγω και ειναι πεντανοστιμη... :p
 
nenapant
3. 20-03-2009 13:57
 
Εξωτικό, νόστιμο, ελαφρύ και γρήγορο  
Τι άλλο να ζητήσει κανείς. 
 
ΒRAVO  
Θα το δοκιμάσω άμεσα :roll
 
papitsa

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 19/03/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός