Αποφάσισα να σας δημοσιεύσω ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά.Η συνταγή είναι του Μαμαλάκη και την είχα βρεί από ένα περιοδικό.Την δοκίμασα λοιπόν και ήταν τέλεια.Θα πρότινα να την δοκιμάσουν αυτοί που τους αρέσουν αυτές οι γεύσεις.Αλλά ακόμα και σε αυτούς που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό. Υλικά
- 600 γρ φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρές λωρίδες.
- 1 κσ κορν φλάουρ και λίγο ακόμη για το αλεύρωμα
- αλάτι πιπέρι
- 2 κσ ηλιέλαιο
- 1/2 κσ τζιίντζερ(σκόνη καλύτερα)
- 1/2 κσ κάρυ(όσο καυτερό σας αρέσει)
- 250 γρ ανανά κονσέρβας σε κύβους,στραγγισμένα(δεν πετάμε το χυμό)
- 2 κσ σάλτσα σόγιας
- 250ml κρύο νερό
- 1/2-1 κσ μαύρη ζάχαρη
- 2 κσ από τον χυμό του ανανά
- κσ το ζουμί από τον ανανά
Εκτέλεση - Σε ένα μπόλ αναμειγνύουμε το κόρν φλάουρ,το αλάτι και το πιπέρι.Ρίχνουμε τις λωρίδες του κοτόπουλου και τις αλευρώνουμε.Τις ραντίζουμε με το λάδι και τις μαγειρεύουμε σε wok ή αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 8 λεπτά.
- Μέσα σε ένα άλλο μπόλ αναμινύουμε το τζίντζερ,το κάρυ τον ανανά και την σάλτσα σόγιας.Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στο κοτόπουλο και το μαρινάρουμε για 10 λεπτά.Προσθέτετε το νερό και την ζάχαρη.Σε ένα άλλο μπόλ αναμιγνύουμε το χυμό ανανά με 1 κσ κορν φλάουρ μέχρι να να γίνει το μείγμα ομοιογενές και το προσθέτουμε στο κοτόπουλο.Μην ξεχνάτε να ανακατεύετε το φαγάκι ανα τακτά διαστήματα.
- Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να βεβαιωθούμε ότι έχει ψηθεί και έχει μαλακώσει.Προτείνω να το σερβίρετε με ρυζάκι μακρύκοκκο.
καλή όρεξη Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 10232 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |