Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αστακομακαρονάδα Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Πέμπτη, 19/03/09
Η αστακομακαρονάδα του Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου !!
Υλικά
  • 2  αστακοί του ενός κιλού ο καθένας.
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο,
  • 1 ½   φλιτζάνι  χοντροκομμένα κρεμμύδια,
  • 6 σκελίδες σκόρδο  ψιλοκομμένο,
  • 1 ½ ντομάτες ψιλοκομμένες,
  • 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί ,
  • 1 κουταλάκι  του γλυκού μπούκοβο
  • αλάτι,
  • ½  ποτηράκι λευκό κρασί
  • λίγο νεράκι να βράσει στο τηγάνι για λίγα λεπτά
  • 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών,
  • 4 φλιτζάνια νερό 
  • ½ κιλό μακαρόνια,
  • 3 κουταλιές της σούπας  ψιλοκομμένο μαϊντανό,
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Εκτέλεση

Βράζω τους αστακούς για 2 λεπτά της ώρας. Με ένα μεγάλο μαχαίρι τους χωρίζω στην μέση κατά μήκος, χωρίς να αφαιρέσω το κέλυφος. Κόβω τις δαγκάνες και τις σπάζω. Σε ένα βαθύ σκεύος ζεσταίνω το λάδι  και σοτάρω τα κρεμμύδια  σε μέτρια φωτιά. Προσθέτω το σκόρδο και σοτάρω ελάχιστα  για να μην πικρίσει, βάζω και τους αστακούς έναν – έναν και τους σοτάρω κι αυτούς, για 2 λεπτά. Προσθέτω τα κρεμμύδια , τις ντομάτες  το κρασί το μπούκοβο,, κι όσο αλάτι νομίζω, και σοτάρω σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά., μέχρι να σφίξει το κρέας και να κοκκινίσει το κέλυφος. Σβήνω με ½ ποτηρι  λευκό κρασί  και λίγο νερό να βράσει για 20 περίπου λεπτά.  Τους μεταφέρω σε ένα σκεύος και κατεβάζω το τηγάνι από την  φωτιά   όπως είναι. Μόλις κρυώσουν βγάζω το κρέας από το κέλυφος   και δεν  πετώ το δεύτερο.  Τα βάζω τα κελύφη   σε ένα τουλπάνι και   τα θρυμματίζω με ένα γουδί ή σφυράκι. Τα τυλίγω  με το τουλπάνι  να μην σκορπίζονται, και  τα δένω με βαμβακερό σπάγκο και τα βάζω στο σκεύος. Προσθέτω τον ζωμό λαχανικών και το νερό  και όταν πάρει βράση ρίχνω τα μακαρόνια . Βράζω για ένα τέταρτο. Στύβω το τουλπάνι να μην  πάει χαμένη η νοστιμιά, και το πετώ. Μεταφέρω τα  μακαρόνια σε μια ζεστή πιατέλα  και βάζω τα κομμάτια του αστακού επάνω. Πασπαλίζω με μαύρο πιπέρι και μαϊντανό  και σερβίρω.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 22978
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 21-03-2009 09:33
 
pasta flora έχω καμια δεκαριά συνταγές για αστακομακαρονάδες, αυτή μου φαίνεται πολύ απλή αλλά νόστιμη. Να ρωτήσω γιατί του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου?
 
tkon
2. 21-03-2009 10:12
 
Γιατί αυτή του άρεσε πολύ!Ηταν οικογενειακός μας φίλος!Και την έμαθα από εκείνον!Θεός σχωρέστον!
 
pastaflora
3. 21-03-2009 13:20
 
Μαργαριτα για σενα ειναι αυτη η συνταγη.... :grin :grin :grin
 
melita

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 17/02/10 )