Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κέικ πορτοκάλι Νο.03 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Πέμπτη, 19/03/09
Υλικά  
  • 2 ποτήρια αλεύρι φαρίνα ΑΠ.
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 4 αυγά ολόκληρα
  • 1 ολόκληρο  πορτοκάλι με την φλούδα και τά κουκούτσια του πολτοποιημένο στο μπλέντερ
  • ½ ποτήρι νερό
  • 2 δάκτυλα του ποτηριού κονιάκ
  • ¾  ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • 3 κουταλάκια  κοφτά  μπέικιν
  • Άχνη  προαιρετική
Εκτέλεση 
  • Ανακατεύω το καλαμποκέλαιο με  την ζάχαρη, τα αυγά ολόκληρα  κτυπημένα πρώτα,  το πορτοκάλι   περασμένο πολτό από το μπλέντερ με λίγο νερό {1/2  ποτήρι  μεγάλο} το κονιάκ το μπέικιν και στο τέλος ρίχνω και το αλεύρι.
  • Βάζω το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη   φόρμα  και ψήνω στους 185ο Κελσίου  για  30  περίπου λεπτά  αναλόγως τον φούρνο μας.
  • Κάνω το τεστ με το μαχαίρι , το μπήγω στο γλυκό και αν η λάμα μας βγει καθαρή είναι ψημένο.
  • Ξεφορμάρω και το πασπαλίζω με άχνη,

Μυστικό: Για ένα όμορφο φούσκωμα του κέικ και για να μην σκάζει  όταν το βάζουμε στην  φόρμα  πριν το φουρνίσουμε,  να του κάνουμε έναν βαθύ κύκλο χάραγμα με το μαχαίρι . Από αυτόν τον κύκλο το γλυκό αναπνέει, και ψήνεται ομοιόμορφα χωρίς να σκάζει. Φουσκώνει δε περισσότερο.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 11458
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 25/11/10 )