Ένα εύκολο και γρήγορο ανοιξιάτικο γλυκό, που αρέσει σε όλους. Υλικά - 2 έτοιμα παντεσπάνια βανίλιας
- 1 κιλό φράουλες
- ¼ αμύγδαλα καραμελωμένα
- 1 μεγάλη κρέμα γάλακτος (παγωμένη) ή έτοιμη σαντιγί περίπου ½ κιλό και κάτι
- Ζάχαρη άχνη (για την σαντιγί)
- 100ml Κονιάκ
- Ζάχαρη
- Κρέμα σαντιγί
Εκτέλεση - Φτιάχνουμε από την προηγούμενη -είναι καλύτερα- τις φράουλες ως ακολούθως: τις κόβουμε σε ψιλές ροδέλες, τις βάζουμε σε ένα μπωλ, και τους ρίχνουμε το κονιάκ και τη ζάχαρη. Κρατάμε όσες μας χρειάζονται ολόκληρες για να διακοσμήσουμε την τούρτα μας.
- Καραμελώνουμε τα αμύγδαλα και τα αλέθουμε (όχι πολύ ψιλά) στη μουλινέτα
- Στραγγίζουμε τις φράουλες και κρατάμε το ζουμί τους.
- Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη ώστε να φτιάξουμε μια ωραία και αρκετά σφιχτή σαντιγί. Κρατάμε όση μας χρειάζεται για το εξωτερικό στρώσιμο της τούρτας, και στην υπόλοιπη ρίχνουμε τα κομματάκια της φράουλας και το αμύγδαλο
- Σετάρουμε την τούρτα ως εξής: Βάζουμε το 1ο παντεσπάνι σε μια ωραία πιατέλα, το βρέχουμε με αρκετό από το ζουμί από τις φράουλες, να βραχεί αρκετά. Βάζουμε από πάνω το μίγμα της σαντιγί. Από πάνω βάζουμε το 2ο παντεσπάνι . Σκεπάζουμε με τη σαντιγί που έχουμε κρατήσει χωρίς τις φράουλες, τοποθετούμε τις ολόκληρες φράουλες για διακόσμηση και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο αμύγδαλο
- Τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες να σταθεροποιηθεί
Παραλλαγή:Αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε ζελέ φράουλα και να το ρίξουμε πάνω από τις ολόκληρες φράουλες, αντί για αμύγδαλο Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 12903 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |