Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τούρτα με φράουλες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από tkon   
Παρασκευή, 20/03/09

Ένα εύκολο και γρήγορο ανοιξιάτικο γλυκό, που αρέσει σε όλους.

Υλικά
  • 2 έτοιμα παντεσπάνια βανίλιας 
  • 1 κιλό φράουλες
  • ¼ αμύγδαλα καραμελωμένα
  • 1 μεγάλη κρέμα γάλακτος (παγωμένη) ή έτοιμη σαντιγί περίπου ½ κιλό και κάτι
  • Ζάχαρη άχνη (για την σαντιγί)
  • 100ml Κονιάκ
  • Ζάχαρη
  • Κρέμα σαντιγί
Εκτέλεση
  • Φτιάχνουμε από την προηγούμενη -είναι καλύτερα- τις φράουλες ως ακολούθως: τις κόβουμε σε ψιλές ροδέλες, τις βάζουμε  σε ένα μπωλ, και τους ρίχνουμε το κονιάκ  και τη ζάχαρη. Κρατάμε όσες μας χρειάζονται ολόκληρες για να διακοσμήσουμε την τούρτα μας.
  • Καραμελώνουμε τα αμύγδαλα και τα αλέθουμε (όχι πολύ ψιλά) στη μουλινέτα
  • Στραγγίζουμε τις φράουλες και κρατάμε το ζουμί τους.
  • Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη ώστε να φτιάξουμε μια ωραία και αρκετά σφιχτή σαντιγί.  Κρατάμε όση μας χρειάζεται για το εξωτερικό στρώσιμο της τούρτας, και στην υπόλοιπη  ρίχνουμε τα κομματάκια της φράουλας και το αμύγδαλο
  • Σετάρουμε την τούρτα ως εξής: Βάζουμε το 1ο παντεσπάνι σε μια ωραία πιατέλα, το βρέχουμε με αρκετό από το ζουμί από τις φράουλες, να βραχεί αρκετά. Βάζουμε από πάνω  το μίγμα της σαντιγί. Από πάνω βάζουμε το 2ο παντεσπάνι . Σκεπάζουμε με τη σαντιγί που έχουμε κρατήσει χωρίς τις φράουλες, τοποθετούμε τις ολόκληρες φράουλες για διακόσμηση και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο αμύγδαλο
  • Τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες να σταθεροποιηθεί

Παραλλαγή:Αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε ζελέ φράουλα και να το ρίξουμε πάνω από τις ολόκληρες φράουλες, αντί για αμύγδαλο


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 12903
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 22-03-2009 12:31
 
Πολύ ωραία και εύκολη τούρτα. Μήπως όμως θα μπορούσες να μας πεις πώς καραμελώνεις τα αμύγδαλα; :zzz
 
despoinaki
2. 22-03-2009 12:48
 
despoinaki, όλοι οι ξηροί καρποί καραμελώνονται (γίνονται πραλίνα δηλαδή) ως ακολούθως: 
Υλικά: 
250 γρ. καρύδια ή αμύγδαλα ή φουντούκια 
130 γρ. ζάχαρη κοινή 
50 γρ. νερό 
 
Εκτέλεση: 
Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε αντικολλητικό τηγάνι. Οταν πάρουν βράση, προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα έως ότου λιώσει η ζάχαρη και αρχίζει και ξανθαίνει.  
Απλώνουμε ταυς καραμελωμένους ξηρούς καρπούς πάνω σε μια λαδόκολλα και όταν κρυώσουν, τα πολτοποιούμε πολύ καλά στο μπλέντερ .
 
tkon
3. 22-03-2009 15:21
 
τι ωραία ιδέα και ειδικά ο τρόπος του καραμελώματος των ξηρών καρπών πολύ χρήσιμος. Σ' ευχαριστούμε :roll
 
ekaterini
4. 22-03-2009 18:32
 
Eύκολη τουρτίτσα και αγαπημένη η φράουλα.Ευχαριστούμε και για τημ τεχνική του καραμελώματος.
 
iwanna
5. 22-03-2009 22:11
 
πω πω!!!τρέχουν τα σάλια μας :p  
σίγουρα θα την φτιάξουμε γιατί λατρεύουμε τις φράουλες...
 
maroula
6. 23-03-2009 10:33
 
στη λιστα με τα αγαπημενα σιγουρα,και θα δοκιμαστει οπωσδηποτε γιατι ειναι και ευκολη,ελαφρια και γρηγορη...ευχαριστουμε :zzz
 
nenapant
7. 23-03-2009 17:08
 
Πολύ εύκολη για τούρτα , οι φράουλες αγαπημένες γι αυτό θα δοκιμαστεί με τις πρώτες φράουλες που θα πάρω.
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 13/09/09 )