Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Γλυκά Κουταλιού arrow Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού Νο.02 (σε φέτες)
Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού Νο.02 (σε φέτες) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Κυριακή, 22/03/09
Ευρετήριο άρθρου
Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού Νο.02 (σε φέτες)
Σελίδα 2
p3210007_400
 Ξαφνικα μου εφεραν παρα πολλα χοντροφλουδα πορτοκαλια που δεν ηξερα τι να τα κανω.Εψαξα λοιπον στην ΄προικα΄μου την εγκυκλοπαιδεια ΄Χρυση Κουζινα’ και σας δινω τη συνταγη.Το γλυκο εγινε εξαιρετικο!!
Υλικά
  • 4 πορτοκαλια χοντροφλουδα
  • 1 και ¼ του κιλου ζαχαρη
  • 1 κουταλακι χυμος λεμονιου
  • 3 βανιλιες
Εκτέλεση

p3210012_400Ξυνουμε ελαφρα στο ψιλο του τριφτη την φλουδα των πορτοκαλιων.Τα ξεπλενουμε και τα βαζουμε να βρασουν ολοκληρα σε μεγαλη κατσαρολα με αφθονο νερο.

Βραζουμε για περιπου 1,5-2 ωρες μεχρι να μαλακωσουν καλα.

Τα βαζουμε απευθειας σε κρυο νερο και τα αφηνουμε για περιπου 10 ωρες αλλαζοντας το νερο κάθε 2ωρο.

Κοβουμε το κάθε πορτοκαλι σε 8 ισομεγεθη κομματια.Αφαιρουμε με ψαλιδακι ή με καλο μαχαιρι οσο μπορουμε τις πετσες και τα τοποθετουμε σε μια σχαρα με την ψιχα προς τα πανω.Απο κατω βαζουμε ένα ταψακι για να μαζευει τα υγρα και τα πασπαλιζουμε  με ζαχαρη.Τα αφηνουμε να σταθουν 4-5 ωρες.Στη συνεχεια τα βαζουμε σε καθαρη κατσαρολα τη ζαχαρη και τη βρεχουμε με το υγρο που εχουμε μαζεψει  στο ταψακι μας.Ανακατευουμε να διαλυθει και αφηνουμε να βρασει μεχρι να γινει ένα πυκνο σιροπι..Κατεβαζουμε από τη φωτια και αφου κρυωσει  τοποθετουμε μεσα τα πορτοκαλια.Βραζουμε σε δυνατη φωτια να δεσει το γλυκο,ξαφριζουμε, προσθετουμε το χυμο του λεμονιου και αφου παρει 1-2 βρασεις κατεβαζουμε και ριχνουμε τις βανιλιες.

Αφηνουμε να κρυωσει καλα και σερβιρουμε!!

Σημειωση: επειδη τα πορτοκαλια αφηνουν νερο πρεπει το σιροπι τους να γινει πολύ πυκνο.Ισως χρειαστει να βγαλουμε τα πορτοκαλια και να δεσουμε για δευτερη φορα το σιροπι.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 30712
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (16)
1. 23-03-2009 21:24
 
Καλά Μαργαρίτα ΘΕΙΚΟ δεν το συζητάω :) Και στο χρώμα και στι σιροπάκι άψογο :zzz  
Μπράβο σου!!!
 
Fey
2. 23-03-2009 21:31
 
ευχαριστω fey η αληθεια ειναι οτι ημουν πολυ επιφυλακτικη διοτι ειναι η πρωτη φορα που το κανω και πηγα ψαχνοντας αλλα τελικα βγηκε παρα πολυ καλο.
 
margarita79
3. 23-03-2009 22:08
 
Μαργαρίτα τι καταπληκτική ιδέα. Θα το δοκιμάσω και εγώ και θα ου πω εντυπώσεις ;)
 
ekaterini
4. 24-03-2009 06:36
 
Να 'χα ένα κομματάκι με το καφεδάκι μου! Η φωτογραφία είναι ξεσηκωτική!
 
vago
5. 24-03-2009 09:37
 
Μαργαριτούλα, ουαουυυυυυ!!!!! 
πολύ ωραίο χρώμα και πολύ ωραίο σιρόπι!! 
Αχ να είχα ενα βάζο και εγώ (οχι σαν την Βάγγο που θέλει μόνο ένα κομματάκι)!!!!
 
MB04
6. 24-03-2009 10:15
 
Να χα ένα κομματάκι!! Τέλειο φαίνεται!Μπράβο!
 
stamkoz
7. 24-03-2009 10:35
 
Γεια στα χέρια σου. Μια χαρά έγινε !
 
sgr
8. 24-03-2009 11:53
 
ευχαριστω παιδια!να ρωτησω.. ετσι οπως ειναι τωρα φανταζομαι οτι αμα τα βαλω καπου να στραγιξουν απο το σιροπι και τα βουτηξω σε κουβερουρα θα γινει ενα γλυκισμα πολυ ωραιο.τι λετε?
 
margarita79
9. 24-03-2009 13:19
 
Μαργαρίτα γίνεται αρκεί να στραγγίξξουν πολύ καλά οι φετούλες. 
Μπορείς να βουτήξεις στη σοκολάτα τη μισή φετούλα σε κάποια και κάποια ολόκληρα για ποικιλία. :zzz
 
Fey
10. 24-03-2009 13:56
 
μμμ εχεις δικιο φαιη...θα τις κοψω στη μεση να γινουν πιο λεπτες και θα το κανω !!ευχαριστω
 
margarita79
11. 24-03-2009 15:15
 
Μαργαριτουυυύλα ! τι ώρες δέχεσαι στο σπίτι ? ετσι να περάσω να σας δω βρε παιδιά!!!  
Δεν πιστεύω να σας πέρασε η ιδέα ότι έρχομαι για τα σοκολατοπερασμένα πορτοκαλάκια !!!! :grin
 
mb04
12. 24-03-2009 15:17
 
α πα πα βρε μαρακι ακομα δεν τα εκανα και θες να μου τα φας? :grin :p
 
margarita79
13. 24-03-2009 17:52
 
Μαργαρίτα πολύ ωραίο το γλυκάκι σου!! 
Απορία, δεν είναι πολύ η ώρα του βρασίματος;;;
 
xanthibax
14. 24-03-2009 18:22
 
Μαργαρίτα πολύ ωραίο το γλυκό σου. Εμείς μέχρι τώρα κάναμε μόνο τη φλούδα. Πρέπει να δοκιμάσω και το ολόκληρο είναι εντυπωσιακό!
 
voula
15. 24-03-2009 18:51
 
ξανθη μου δε ξερω εσυ εισαι η ειδικος σε αυτα :grin  
πλακα κανω..λοιπον εγω την εκανα οπως ακριβως τη βρηκα στο βιβλιο και ετσι και σας την μετεφερα.για την ακριβεια μεχρι να μαλακωσουν καλα στα συγκεκριμενα πορτοκαλια (που ηταν πολυ μεγαλα )χρειαστηκε 1 ωρα και 45 λεπτα.
 
margarita79


Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 16/01/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός