Σελίδα 1 από 2 Ξαφνικα μου εφεραν παρα πολλα χοντροφλουδα πορτοκαλια που δεν ηξερα τι να τα κανω.Εψαξα λοιπον στην ΄προικα΄μου την εγκυκλοπαιδεια ΄Χρυση Κουζινα’ και σας δινω τη συνταγη.Το γλυκο εγινε εξαιρετικο!!
Υλικά - 4 πορτοκαλια χοντροφλουδα
- 1 και ¼ του κιλου ζαχαρη
- 1 κουταλακι χυμος λεμονιου
- 3 βανιλιες
Εκτέλεση Ξυνουμε ελαφρα στο ψιλο του τριφτη την φλουδα των πορτοκαλιων.Τα ξεπλενουμε και τα βαζουμε να βρασουν ολοκληρα σε μεγαλη κατσαρολα με αφθονο νερο. Βραζουμε για περιπου 1,5-2 ωρες μεχρι να μαλακωσουν καλα. Τα βαζουμε απευθειας σε κρυο νερο και τα αφηνουμε για περιπου 10 ωρες αλλαζοντας το νερο κάθε 2ωρο. Κοβουμε το κάθε πορτοκαλι σε 8 ισομεγεθη κομματια.Αφαιρουμε με ψαλιδακι ή με καλο μαχαιρι οσο μπορουμε τις πετσες και τα τοποθετουμε σε μια σχαρα με την ψιχα προς τα πανω.Απο κατω βαζουμε ένα ταψακι για να μαζευει τα υγρα και τα πασπαλιζουμε με ζαχαρη.Τα αφηνουμε να σταθουν 4-5 ωρες.Στη συνεχεια τα βαζουμε σε καθαρη κατσαρολα τη ζαχαρη και τη βρεχουμε με το υγρο που εχουμε μαζεψει στο ταψακι μας.Ανακατευουμε να διαλυθει και αφηνουμε να βρασει μεχρι να γινει ένα πυκνο σιροπι..Κατεβαζουμε από τη φωτια και αφου κρυωσει τοποθετουμε μεσα τα πορτοκαλια.Βραζουμε σε δυνατη φωτια να δεσει το γλυκο,ξαφριζουμε, προσθετουμε το χυμο του λεμονιου και αφου παρει 1-2 βρασεις κατεβαζουμε και ριχνουμε τις βανιλιες. Αφηνουμε να κρυωσει καλα και σερβιρουμε!! Σημειωση: επειδη τα πορτοκαλια αφηνουν νερο πρεπει το σιροπι τους να γινει πολύ πυκνο.Ισως χρειαστει να βγαλουμε τα πορτοκαλια και να δεσουμε για δευτερη φορα το σιροπι. Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 35097 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|