Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κιμάδες arrow Κεφτέδες για μεζέ (απ' το σεντούκι της γιαγιάς)
Κεφτέδες για μεζέ (απ' το σεντούκι της γιαγιάς) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από vago   
Δευτέρα, 23/03/09
10_400
Ειχαμε αναφέρει στο παρελθόν τη σπουδαιότητα των συνταγών των μητέρων, γιαγιάδων μας κλπ. Ετσι λοιπόν βάζω αυτή τη συνταγή  μαζί με το χειρόγραφο, την οποία βρήκα τυχαία σε ένα τετράδιο με συνταγές του 1964 που πραγματικά είναι θυσαυρός. Να' σαι καλά γιαγιά!!
Υλικά
  • 650 γραμ κιμάς
  • 2 κρόκους αυγών
  • 2 φρυγανιες τριμμένες
  • 1 χούφτα παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
  • ½ ποτήρι γάλα

Επιπλέον:

  • 2 αυγά χτυπημένα
  • Φρυγανιά τριμμένη
  • Βούτυρο φρεσκο
Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από τα επιπλέον) και τα αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο. Πλάθουμε μέτριους κεφτέδες και τα περνάμε από το αυγό και τη φρυγανιά και τηγανίζουμε σε λάδι. Οταν γίνουν τους βάζουμε σε πιατέλα, ρίχνουμε από πάνω λίγο φρέσκο βούτυρο λιωμένο και τριμμένο τυρί και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 16224
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (12)
1. 24-03-2009 14:13
 
πω πω καταπληκτικη αναρτηση βαγγο!μπραβο που τη μοιραστηκες μαζι μας!!και τα κεφτεδακια θα ειναι μουρλια!
 
margarita79
2. 24-03-2009 15:01
 
Μπράβο, Βάγγο, πολύ ωραία συνταγή! Θα την φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία!!! Χρυσοχέρα η γιαγιά, πώς να μην της μοιάσει και η εγγονή!!!
 
katerina
3. 24-03-2009 16:27
 
πολυ με συγκίνησε Βάγγο η αναρτησή σου ! 
 
να 'σαι καλά !
 
mb04
4. 24-03-2009 17:47
 
Vago καταπληκτική η γιαγιά,εγώ νομίζω ότι πρέπει να σταθούμε λίγο και στα υλικά της εποχής,(γιατί αξίζουν αυτές οι συνταγές μελέτη)όπως το βούτυρο!!οι άνθρωποι δεν είχαν πρόβλημα τότε με τη χοληστερίνη τους ή το αγνοούσαν τέλος πάντων. 
Περιμένουμε κι άλλες συνταγές,Μπράβο!!
 
xanthibax
5. 24-03-2009 17:48
 
Θα δοκιμαστει σιγουρα!
 
melita
6. 24-03-2009 18:25
 
Από τις καλύτερες φωτογραφίες που έχω δει στο μάσα εως τώρα!! Πολύ συγκινητικό Βάγγο.
 
voula
7. 24-03-2009 18:46
 
Απλά υπέροχο! Και η συνταγή και η σκέψη σου να μας αναρτήσεις το χειρόγραφο!
 
Marinaki
8. 24-03-2009 20:00
 
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Θα τα μεταφέρω και στη γιαγιά που μου εμπιστεύτηκε το τετράδιο με τις συνταγές της. Οσο για τα υλικά που προανέφερε η Ξανθή στο νησί δεν είχαν μεγάλες ποσότητες λαδιού οπότε χρησιμοποιούσαν φρεσκο βούτυρο. Επίσης ως μονάδα μέτρησης χρησιμοποιεί την οκά και ...το χέρι της!
 
vago
9. 24-03-2009 21:32
 
Θα δοκιμαστούν το συντομότερο!!! :zzz :zzz
 
atalanth
10. 24-03-2009 22:39
 
Βάγγο το μόνο που θα πω είναι συγχαρητήρια. Με συγκίνησες πραγματικά με το χειρόγραφο, είναι θησαυρός ανεκτίμητος και μπράβο σου που τα έχεις διατηρήσει. Όσο για τη συνταγούλα και μόνο που είναι από τη γιαγιά αξίζει να δοκιμαστεί. Σίγουρα θα είναι τέλεια :)
 
Fey
11. 25-03-2009 09:46
 
Eκπληκτικό Βαγγούλα, ευχαριστούμε!
 
Ranja
12. 25-03-2009 13:52
 
Μπράβο Vago. Πολύ ωραία συνταγή και ακόμη ωραιότερη η ιδέα σου να μοιραστείς μαζί μας αυτό το χειρόγραφο. Να χαίρεσαι τη γιαγιάκα σου!!!
 
despoinaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 14/06/10 )