Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σελινόριζα λεμονάτη Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Πέμπτη, 26/03/09
p3020041_400_01
Ενα νόστιμο λαδερό για οσους αγαπούν το σελινο.Κατα τη γνώμη μου ειναι ενα φαγητό που τρώγεται καλύτερα την επομένη και κρύο. 
Υλικά
  • Σελινοριζες φρεσκες μαζι με τις φουντιτσες σελινου(αν δε βρουμε περνουμε ενα εξτρα ματσακι σελινο)
  • 2-3 κρεμμυδακια φρεσκα ψιλοκομμενα
  • 1 ξερο κρεμμυδι κομμενο σε λεπτες φετες
  • 1 φλυτζανι ανηθο ψιλοκομμενο
  • καροτο σε ροδελες (προαιρετικα)
  • 1 φλυτζανι λαδι
  • χυμος απο ενα λεμονι
  • αλατι-πιπερι
Εκτέλεση
  • Καθαριζουμε και κοβουμε τις σελινοριζες κυδωνατες αφου εχουμε αφαιρεσει και ψιλοκοψει τις φουντιτσες σελινου.
  • Γεμιζουμε μια λεκανιτσα με νερο ,αλατι και λεμονι και βυθιζουμε μεσα τις σελινοριζες για λιγη ωρα ωστε να μη μαυρισουν
  • Σε μια κατσαρολα βαζουμε,τις σελινοριζες ,το σελινο,τα κρεμμυδακια και το λαδι μας και τα σωταρουμε.
  • Ριχνουμε αλατι και πιπερι
  • Προσθετουμε νερο ισα να τα σκεπαζει και βραζουμε σε μετρια φωτια μεχρι να ψηθουν καλα.
  • Προς το τελος ριχνουμε το λεμονι και τον ανηθο και αφηνουμε να παρουν ολα μαζι λιγες βρασεις.
  • Σερβιρουμε με λιγο φρεσκο ανηθο

Αν και ανορθοδοξο,την τελευταια φορα το σερβιρα με χοιρινη τηγανια και του πηγαινε πολυ.

Καλή επιτυχία 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 4599
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 26/03/09 )