Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μωραϊτικο Μήλου Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από marylou   
Παρασκευή, 27/03/09

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας μεγάλο
  • 2 φιλέτα κοτάπουλο
  • 2 γιαούρτια total
  • 100 γρ. μανιτάρια λαζαρίνια
  • 1/2 ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
  • 2 ντομάτες φρέσκες
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σωτάρω τα φιλέτα του κοτάπουλου κομμένα σε μικρά κυβάκια μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν καλά. Στην συνέχεια προσθέτων την πιπεργιά ψιλοκομμένη και τα μανιτάρια. Σε ένα μπολ ανακατεύω την κέτσαπ, την μουστάρδα και τις φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες και τα ανακατεύω καλά και στην συνέχεια τα ρίχνω μέσα στο κοτόπουλο. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και ελάχιστο ζεστό νερό  όποτε χρειάζεται μέχρι να μαλακώσει το κοτάπουλο. Θα πρέπει στο τέλος το φαγητό μας να μην έχει ζουμιά αλλά να είναι μια ωραία παχύρευστη σάλτσα.  Σε ένα μέτριο στρογγυλό πυρέξ βάζω λίγο λάδι και απο πάνω τοποθετώ την σφολιάτα ανοιχτή ώστε οι 4 γωνιές της να εξέχουν έξω απο το πυρέξ. Βάζω σε όλη τη βάση της σφολιάτας τα δύο γιαούρτια και απο πάνω το υπόλοιπο φαγητό που μαγειρέψαμε στο τιγάνι. Κλείνουμε την σφολιάτα με τις 4 γωνίες και προσέχουμε να κλείσει καλά στις ενώσεις. Ψήνουμε στους 180 σε αέρα για περίπου 40' μέχρι να φουσκώσει καιροδίσει η σφολιάτα.  

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 6284
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 27-03-2009 19:09
 
έχω φάει κάτι αντίστοιχο σε ένα μαγαζί που λέγεται ρακάδικο και ήταν καταπληκτικό. 
 
ευχαριστούμε για την ωραία συνταγή
 
papitsa
2. 28-03-2009 22:17
 
Πολυ νοστιμο πρεπει να ειναι !!!! 
Μπραβο σου!!!
 
melita
3. 30-03-2009 11:06
 
Εγώ κορίτσια το είχα δοκιμάσει πρώτη φορά στην Μήλο που είχα πάει διακοπές και να φανταστείτε ζήτησα την συνταγή απο το εστιατόρειο!!! 
Χαίρομαι πάντως που σας άρέσει..
 
marylou

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 27/03/09 )