Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Εποχιακά πιάτα arrow Μαγειρίτσα Νο.04 (Μεσσηνίας Τριφυλλίας)
Μαγειρίτσα Νο.04 (Μεσσηνίας Τριφυλλίας) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από annakouki   
Τετάρτη, 01/04/09

Θα σας δώσω την συνταγή που φτιάχνουμε τη μαγειρίτσα στην περιοχή μου μια και έρχεται το Πάσχα ελπίζω να σας αρέσει. Την φτιάχνω την μαγειρίτσα μόνο από τα εντόσθια που έχουμε από τα κατσικάκια που μεγαλώνει η μητέρα μου.

Υλικά
  • 1 συκωταριά
  • 1 κοιλιά τα εντεράκια  και τα ποδαράκια
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 μεγάλο μαρούλι
  • 2 κλωνάρια δυόσμο
  • λάδι, αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 ποτηράκι άσπρο κρασί
  • 2 λεμόνια (ή όσο εσείς τη θέλετε να είναι ξινούτσικη)
  • 2 αυγά
Εκτέλεση
  • Καταρχήν έχουμε πλύνει καλά την συκωταριά την ζεματάμε και την κόβουμε μικρά κομματάκια.Εχουμε πλείνει καλά την κοιλιά την έχουμε ζεματίσει την έχουμε πλείνει με λεμόνι και ξύδι για να ασπρίσει και την κόβουμε και αυτή μικρά κομματάκια.
  • Κάνουμε το ίδιο με τα εντεράκια τα έχουμε γυρίσει μέσα έξω τα έχουμε ζεματίσει τα έχουμε πλείνει με λεμόνι και ξύδι και τα έχουμε πλέξει μικρές πλεξίδες.
  • Τα ποδαράκια εμείς τα καθαρίζουμε τα ξυρίζουμε και τα καθαρίζουμε αν εσείς δεν μπορείτε, τότε τα παίρνετε γδαρμένα και αυτά τα κόβουμε στη μέση.
  • Εχουμε κόψει τα μυρωδικά σε μικρά κομμάτια σε ξεχωριστές πιατέλες.
  • Βάζουμε το λάδι στη κατσαρόλα να κάψει βάζουμε πρώτα τα κρεμμυδάκια τα αφήνουμε για λίγο ρίχνουμε μέσα την συκωταριά την κοιλίτσα τα εντεράκια και τα ποδαράκια τα γυρίζουμε μια δύο βόλτες τα σβήνουμε με το κρασί και βάζουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά αλάτι πιπέρι νερό τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να πάρει βράση όταν πάρει χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει και να πιεί και το νεράκι
  • Στο τέλος φτιάχνουμε το αυγολέμονο την αφήνουμε λίγο και την σερβίρουμε.

Εμείς στην περιοχή μας την σερβίρουμε και με γιαούρτι.

Σας εύχομαι Καλό Πάσχα και να την δοκιμάσετε θα σας αρέσει.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 5653
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 01-04-2009 22:27
 
Anna είναι τέλεια η συνταγή έτσι περίπου τη φτιάχνω κι εγώ μόνο που προσθέτω και λίγα γλυκαδάκια και ένα κεφαλάκι και αφαιρώ δυόσμο και μαιντανό. Γίνεται φανταστική. Μπράβο σου και Καλό Πάσχα να έχουμε :)
 
Fey
2. 01-04-2009 22:34
 
Εγώ θα τη δοκιμάσω σίγουρα, γιατί όπως έχεις ήδη καταλάβει, είμαι οπαδός της μαγειρικής σου. :zzz
 
despoinaki
3. 01-04-2009 23:14
 
Ευχαριστώ ελπίζω να σου αρέσει.
 
annakouki
4. 02-04-2009 08:29
 
Ετχαριστούμε για την συνταγή σου.Καλό Πάσχα να έχουμε όλοι. :)
 
atalanth

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 24/03/10 )