Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ψημάρνι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Faye   
Πέμπτη, 02/04/09
Ένα παραδοσιακό φαγητό από τη Δεσφίνα Φωκίδος, που ετοιμάζεται για το βράδυ του Μ. Σαββάτου. Το ψήσιμο ξεκινάει από το μεσημέρι στους χωριάτικους ξύλινους φούρνους και σερβίρεται το βράδυ της Ανάστασης όταν ο κόσμος γυρίζει από την εκκλησία.
Μια διαφορετική και πολύ νόστιμη πρόταση!
Υλικά
  • 5 κιλά αρνάκι ή κατσικάκι σε μερίδες
  • 1/2 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 250 γραμ. φρέσκα σκόρδα
  • 250 γραμ. άνηθο
  • 250 γραμ. μάραθο
  • 250 γραμ. μαιντανό
  • 150 γραμ. δυόσμο
  • 1 κούπα λάδι
  • 1/2 κούπα λεμόνι
  • αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε τα μυρωδικά και τα κόβουμε σε κομμάτια 5 εκατοστά.
Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τα τρίβουμε να μαραθούν μέχρι να μείνουν τα 3/4 σε όγκο.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί.
Αλατοπιπερώνουμε τις μερίδες του κρέατος και τις τοποθετούμε πάνω από τα χορταρικά έτσι ώστε να τα σπεπάζουν εντελώς.
Περιχύνουμε με το λάδι και το λεμόνι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2 ώρες περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και το φαγητό να μείνει με το λαδάκι του.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος γυρίζουμε το κρέας 2 -3 φορές κι αν δούμε ότι χρειάζεται σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Είναι πολύ εύκολο φαγάκι και πεντανόστιμο.

Καλή σας όρεξη!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 3831
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 02-04-2009 13:58
 
Ακριβώς το ίδιο φτιάχνουμε και στο χωριό μου, Fey, που βρίσκεται στη Μακεδονία. Μάλιστα, εμείς το τρώμε το πρωί της Ανάστασης, μέχρι να ψηθεί το κατσικάκι μας. Η μητέρα μου βάζει μέσα και άλλα χόρτα όπως, τσουκνίδες, λάπατα, σπανάκι...
 
despoinaki
2. 02-04-2009 16:12
 
πρωτη φορα το ακουω πρεπει να ειναι πολυ νοστιμο και πολυ μαλακο!!ευχαριστουμε
 
margarita79
3. 02-04-2009 18:56
 
Πράγματι είναι φαγητό που το συνιθίζουν απαραίτητα στην Ρούμελη, εμένα μου το έδωσαν στην Ευρυτνία, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΎΚΟΛΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΏΤΑΤΟ!
 
pastaflora
4. 02-04-2009 20:38
 
πωπωωω φαγάκι. έγραψες!
 
sgr
5. 02-04-2009 21:41
 
Κι εγώ πρώτη φορά το ακούω. Ο παραδοσιακός φούρνος νομίζω ότι κάνει τη διαφορά.
 
vago
6. 02-04-2009 22:02
 
Κορίτσια είναι πολύ ωραίος μεζές όντως. 
Βάγγο ναι σε ξυλόφουρνο είναι άλλο πράγμα, ψήνουν και όλοι το ίδιο και μοσχομυρίζει ο τόπος. 
sgr,μπορείς να το κάνεις και με κατσικάκι που σας αρέσει. 
Δέσποινα αυτό θα είναι ακόμη πιο όμορφο φαντάζομαι :)  
 
Δέσποινα στη Μακεδονία είχα φάει παλιά μαγειρίτσα κοκκινιστή, αλλά δε θυμάμαι σε πιο μέρος της Μακεδονίας. Το ξέρεις αυτό το φαγάκι; :?
 
Fey

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 03/04/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός