Ένα παραδοσιακό φαγητό από τη Δεσφίνα Φωκίδος, που ετοιμάζεται για το βράδυ του Μ. Σαββάτου. Το ψήσιμο ξεκινάει από το μεσημέρι στους χωριάτικους ξύλινους φούρνους και σερβίρεται το βράδυ της Ανάστασης όταν ο κόσμος γυρίζει από την εκκλησία. Μια διαφορετική και πολύ νόστιμη πρόταση!
Υλικά - 5 κιλά αρνάκι ή κατσικάκι σε μερίδες
- 1/2 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
- 250 γραμ. φρέσκα σκόρδα
- 250 γραμ. άνηθο
- 250 γραμ. μάραθο
- 250 γραμ. μαιντανό
- 150 γραμ. δυόσμο
- 1 κούπα λάδι
- 1/2 κούπα λεμόνι
- αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση Καθαρίζουμε, πλένουμε τα μυρωδικά και τα κόβουμε σε κομμάτια 5 εκατοστά. Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τα τρίβουμε να μαραθούν μέχρι να μείνουν τα 3/4 σε όγκο. Τα αραδιάζουμε σε ταψί. Αλατοπιπερώνουμε τις μερίδες του κρέατος και τις τοποθετούμε πάνω από τα χορταρικά έτσι ώστε να τα σπεπάζουν εντελώς. Περιχύνουμε με το λάδι και το λεμόνι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2 ώρες περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και το φαγητό να μείνει με το λαδάκι του. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος γυρίζουμε το κρέας 2 -3 φορές κι αν δούμε ότι χρειάζεται σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Είναι πολύ εύκολο φαγάκι και πεντανόστιμο.
Καλή σας όρεξη!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 5658 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |