Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κοκορέτσι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Κυριακή, 10/06/07
Υλικά:
2 αρνίσιες με γλυκάδια συκωταριά(ες)
επιπλέον γλυκάδια
2 αρνίσια(ες) σκέπη(ες)
2 κιλά εντεράκια αρνίσια
2 λεμόνια Χυμός λεμονιού
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
Πλένετε τα έντερα καλά και με βελόνα πλεξίματος ή μολύβι τα γυρίζετε μέσα-έξω και τα ξαναπλένετε.
Το πλύσιμο γίνεται καλύτερα αν εφαρμόσετε τη μία άκρη από τα έντερα στη βρύση σας.
Τα βάζετε σε λεκανίτσα με το χυμό λεμονιού, να ασπρίσουν και να σφίξουν.
Κόβετε τα εντόσθια σε μέγεθος καρυδιού και τα αφήνετε να στραγγίσουν.
Τα αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με τη ρίγανη και αρχίζετε να τα περνάτε στη σούβλα εναλλάξ.
Όταν τελειώσετε, τα πιέζετε να μην αφήσετε κενά.
Τα τυλίγετε γύρω-γύρω με τις σκέπες.
Τυλίγετε μετά σφιχτά τα έντερα.
Αν δεν χήσετε στα κάρβουνα, μπορείτε προσεκτικά να τραβήξετε τη σούβλα και να βάλετε το κοκορέτσι σε ταψί να ψηθεί στον φούρνο.
Μην προσθέσετε νερό, γιατί "βγάζει" πολλά υγρά.
Αλείφετε συχνά με λάδι ή βούτυρο.
Σερβίρετε σε πιατέλα με φύλλα μαρουλιού, ντομάκτα και μαϊντανό.
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )