Υλικά Για το φύλλο - 1 κιλό αλεύρι
- 1 ποτήρι του κρασιού Λάδι
Για τη γέμιση - 1 ματσάκι Μάραθο μαζί με ένα ματσάκι χόρτα ότι θέλετε
- 1/2 κιλό τυρί Νάξου (ημίσκληρο ή φρέσκο τυρί που να κρατάει λίγο)
- 5-6 Αυγά
- Πιπέρι
- Αλάτι
- 2 ποτήρια του κρασιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση Πλένουμε το μάραθο και τα χόρτα και τα ψιλοκόβουμε, τρίβουμε το τυρί στον χοντρό μέρος του τρίφτη. Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε τα χόρτα, το τυρί και τα αυγά τα τοποθετούμε όλα σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε πολύ καλά να δέοσυν τα υλικά μεταξύ τους. Για την ζύμη αναμειγνύουμε τα υλικά και πλάθουμε μέχρι να σφίξει. Ανοίγουμε 2 φύλλα, το ένα το τοποθετούμε σε καλά λαδωμένο ταψί, βάζουμε το μίγμα του μάραθου από πάνω και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο γυρνώντας τα φύλλα προς τα μέσα για να μείνουν τα υγρά και η μυρωδιές μες την πίττα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στου 180 – 200 βαθμούς , αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με αυγό, και ψήνουμε την πίτα στο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 9167 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |