Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μαραθόπιτα (από τη Νάξο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από tkon   
Κυριακή, 05/04/09
Υλικά

Για το φύλλο

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 ποτήρι του κρασιού Λάδι

Για τη γέμιση

  • 1 ματσάκι Μάραθο  μαζί με ένα ματσάκι χόρτα ότι θέλετε
  • 1/2 κιλό τυρί Νάξου (ημίσκληρο ή φρέσκο τυρί που να κρατάει λίγο)
  • 5-6 Αυγά
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • 2 ποτήρια του κρασιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Πλένουμε το μάραθο  και τα χόρτα και τα ψιλοκόβουμε, τρίβουμε το τυρί στον χοντρό μέρος του τρίφτη.  Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε τα χόρτα, το τυρί και τα αυγά τα τοποθετούμε όλα σε ένα μπολ,  αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε πολύ καλά να δέοσυν τα υλικά μεταξύ τους.
Για την ζύμη αναμειγνύουμε τα υλικά  και πλάθουμε μέχρι να σφίξει. Ανοίγουμε 2 φύλλα, το ένα το τοποθετούμε σε καλά λαδωμένο ταψί, βάζουμε το μίγμα του μάραθου από πάνω και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο γυρνώντας τα φύλλα προς τα μέσα για να μείνουν τα υγρά και η μυρωδιές μες την πίττα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στου 180 – 200 βαθμούς , αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με αυγό, και ψήνουμε την πίτα στο φούρνο για 1 ώρα περίπου.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 9167
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 07-04-2009 14:51
 
Μήπως θα μπορούσες να μας πεις σε τι μέγεθος ταψί βάζουμε τα υλικά;; είναι λεπτή πίτα χοντρή πίτα;;; 
Ευχαριστώ!!!
 
xanthibax
2. 07-04-2009 18:34
 
είναι λεπτή πίτα, εγώ χρησιμοποιώ ένα ταψί ένα μετρίου μεγέθους ταψί στρογγυλό
 
tkon

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 07/04/09 )