Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γαρίδες γιουβέτσι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από vago   
Κυριακή, 05/04/09
mas_049_400
Υλικά
  • 10-12 μεγάλες γαρίδες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 1 κουτί ντοματάκια
  • 1 σφηνοπότηρο κρασί λευκό
  • 1 πακέτο κριθαράκι χοντρό
  • λίγη τριμμένη φέτα
  • λάδι 
  • αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση

Πλένουμε και βράζουμε τις γαρίδες. Τους κόβουμε τα κεφάλια (τα κρατάμε) και τις καθαρίζουμε από το κέλυφος και το εντεράκι

Σε ένα κατσαρολάκι σωτάρουμε με λάδι τα κρεμμυδια (φρέσκα και ξερά) και την πιπεριά.Ρίχνουμε τις γαρίδες μαζί και τα κεφάλια και αφήνουμε λίγα λεπτά να σωταριστούν και αυτές. Σβήνουμε με κρασί και προθέτουμε τα ντοματάκια, αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα ταψί αδειάζουμε τη σάλτσα με τις γαρίδες, συμπληρώνουμε νερό και βάζουμε στο φούρνο. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε και το κριθαράκι. Ανακατεύουμε τακτικά να μην κολλήσει και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό.

mas_048_400
 

Οταν είναι έτοιμο το κριθαράκι σβήνουμε το φούρνο και ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη φέτα. Αφήνουμε λίγα λεπτά μέσα στον ζεστό φούρνο πριν σερβίρουμε.

Καλή όρεξη! 

Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 13667
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 07-04-2009 14:53
 
Vago τι ωραίο !!!Μόλις γυρίσω από το ταξίδι θα το φτιάξω!!!
 
xanthibax
2. 07-04-2009 22:21
 
κι εγώ το λιγουρεύτηκα η αλήθεια.
 
sgr
3. 08-04-2009 10:20
 
πραγματικα φαινεται πολυ ζουμερο και νοστιμο!μπραβο βαγγο!
 
margarita79
4. 16-10-2010 17:26
 
Εξαιρετικό, σήμερα το έφτιαξα. Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή! Και για τις νέες μαγείρισες σαν εμένα λέω και τους χρόνους. 
Οι γαρίδες θέλουν 5-6 λεπτά βράσιμο, γιατί θα σωταριστούν και μετά κλπ. 
Το έψησα στους 200 στις αντιστάσεις, για 30' προσθέτοντας κι άλλο βραστό νερό στην πορεία και αντικατέστησα τη φέτα με παρμεζάνα η οποία το αποθέωσε.  
Σίγουρα μπαίνει στο εβδομαδιαίο μενού!
 
tat21
5. 26-01-2011 12:13
 
Τέλειο φαγητάκι! Το έφτιαξα πρόσφατα και το καταευχαριστηθήκαμε, είναι πεντανόστιμο με τις πιπεριές Φλωρίνης. Σήμερα θα το ξαναφτιάξω γιατί το λιγουρευτήκαμε!
 
katerina

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 30/04/10 )