Υλικά (Για 80 κομμάτια) - 1 κιλό ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
- 2 ποτήρια κονιάκ
- 1 κουταλάκι γαρύφαλλο
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1 κιλό καρύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 κιλό τριμμένη φρυγανιά
- 3 σοκολάτες κουβερτούρα
- 3 κουταλιές λάδι πολύ ελαφρύ
Εκτέλεση Βάζουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, το κονιάκ, το γαρύφαλλο και την κανέλα. Μόλις βράσουν ελαφρώς προσθέτουμε το καρύδι και τη φρυγανιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν πλάθεται με τα χέρια μας.Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε Στη συνέχεια σε Μπεν-Μαρί λιώνουμε τις σοκολάτες με το λάδι, βουτάμε ένα-ένα καρυδάτο ελαφρά. Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και μόλις κρυώσουν είναι έτοιμα. Καλή επιτυχία !!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 18237 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |