Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Macaroni and Cheese Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από KATE   
Δευτέρα, 06/04/09
Υλικά
  • 500 gr κοφτό μακαρονάκι
  • 3 1/2 φλυτζάνια τριμμένο cheddar cheese
  • 4 κ.σ βούτυρο
  • 4 κ.σ αλεύρι (εγώ βάζω κορν φλάουερ)
  • 2 φλυτζάνια γάλα
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • γαλέτα 
και προαιρετικά
  • 1 κ.γ, μουστάρδα σκόνη
  • 1 κ.σ. Worcestershire sauce 
  • τριμμένη Parmesan (για πασπάλισμα) 
  • αντί για γαλέτα μπορείτε να βάλετε τριμμένα Corn Flakes άγλυκα
Εκτέλεση
  1. Βράζετε το κοφτό μακαρονάκι για 9 λεπτά
  2. Λιώνετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε
    μέχρι να ενωθούν (roux)
  3. Ρίχνετε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς
  4. Προσθέτετε το μοσχοκάρυδο, τη μουστάρδα, τη Worcestershire sauce,
    αλάτι και πιπέρι
  5. Κατεβάζετε από την φωτιά και ρίχνετε 3 φλυτζάνια τριμμένο cheddar και τα βρασμένα μακαρονάκια
  6. Ανακατεύετε και ρίχνετε το μείγμα σε ένα πυρέξ
  7. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και γαλέτα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά

Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 9116
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 25-02-2010 21:50
 
Που μπορώ να βρω Worcestershire sauce?
 
haroyla
2. 27-02-2010 08:57
 
Θα βρεις στα super markets, στις κονσέρβες, μουστάρδες κλπ.
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 08/04/09 )