Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κέικ arrow Lemon Cake έκπληξη (Κέικ λεμονιού γεμιστό)
Lemon Cake έκπληξη (Κέικ λεμονιού γεμιστό) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τρίτη, 07/04/09
lm1_400
Σκεφτόμουν να κάνω ενα απλό κεικ λεμονιού στην πορεία σκέφτηκα να το σιροπιάσω κιόλας,μετά λέω δεν του βάζω και μια γέμιση να είναι πιο δροσερό μιας και έρχετε καλοκαιράκι?Ετσι κατέληξα σε ενα λεμονογλυκό έκπληξη που μας άρεσε πάρα πολύ.Σας το προτείνω ελπίζοντας να σας αρέσει.
Υλικά (για μια μακρόστενη φόρμα)

Χρόνος παρασκευής:1 ώρα

Για το κέικ

  • 2 αυγα
  • 1/2 φλυτζάνι μαργαρίνη
  • 3/4 φλυτζανιου ζαχαρη
  • ξυσμα απο μισό λεμόνι
  • 1/2 κεσε γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά 
  • 3 φλυτζάνια φαριν απ
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

  • 1/2 μικρό κεσεδάκι τυρί φιλαδέλφεια light
  • 220 γρ.κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ(κατα προτίμηση vegetal cream kre torre.Κρατάμε και για τη γαρνιτούρα)
  • 1μιση κ.σ ζαχάρη άχνη για τη σαντιγύ (αν δεν εχει μέσα η κρέμα που θα χρησιμοποιήησετε ,η Kre torre έχει)
  • ξύσμα απο μισο λεμόνι

Για το σιρόπι

  • 1 φλυτζάνι ζαχαρη
  • 3/4 φλυτζανιού νερό
  • 1μιση κ.σ χυμος λεμονιού
  • φλούδα λεμονιού

Για το γαρνίρισμα

  • λίγο αμύγδαλο φιλέ
  • σαντιγύ
  • λίγο ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού λεμόνι ή λίγη μαρμελάδα λεμόνι
Εκτέλεση
  • Φροντιζουμε τα υλικά μας να ειναι σε θερμοκρασία δωματίου και ο φουρνος μας προθερμασμένος στους 180 βαθμους.
  • Χτυπάμε στο μιξερ το βιταμ με τη ζαχαρη και προσθετουμε ενα ενα τα αυγα εναλλαξ με το γιαοουρτι,βαζουμε τη βανιλια και το αλατι και τo ξύσμα και συνεχιζουμε το χτυπημα για 2 λεπτα.
  • Προσθετουμε και το αλευρι να ενωθει και αδειαζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φορμα.
p4070006_400
  • Ψηνουμε στον αερα στους 170-180 βαθμους για περιπου 35-40 λεπτα μεχρι να το δουμε να ροδίσει καλα.(αν θελουμε κανουμε το τεστ με την οδοντογλυφιδα και οταν βγει στεγνη ειναι ετοιμο)
  • Το ξεφορμαρουμε και περιμενουμε λιγο να κρυωσει.
  • Με ενα καλο μαχαιρι το κοβουμε κατα μηκος στη μεση.
p4070001_400
  • Οση ωρα ψηνοταν το κεικ ετοιμαζουμε τη γεμιση.Χτυπάμε το φιλαδελφεια με λιγη απο την κρεμα γαλακτος και το ξυσμα λεμονιου να αφρατεψει.
  • Το βαζουμε σε ενα μπωλ στο ψυγειο και χτυπαμε και την υπολοιπη σαντιγυ.
  • Κραταμε λιγη για το γαρνισρισμο και την υπολοιπη την αναμιγνυουμε με απαλες κινησεις μεσα στο μειγμα του φιλαδελφεια.Το αφηνουμε στο ψυγειο.
p4070008_400
  • Ετοιμαζουμε το σιροπι.Σε ενα κατσαρολακι βαζουμε τα υλικα και το αφηνουμε να βρασει για 1-2 λεπτα.
  • Σιροπιαζουμε εσωτερικα τα δυο κομματια του κεικ μολις κρυωσει καλα,με ζεστο σιροπι.
p4070018_400
  • Περιμενουμε να απορροφηθει και απλωνουμε τη γεμιση στο ενα κομματι.
p4070022_400
  • Βαζουμε απο πανω και το αλλο σα σαντουιτς, το παταμε λιγο με το χερι μας και αφαιρουμε οτι βγει στα πλαγια.
  • Το γλυκο μας ειναι ετοιμο.
p4070026_400
  • Γαρνιρουμε με το αμυγδαλακι και με ενα κορνε κανουμε σχεδια με τη σαντυγι.
  • Αν θελουμε και εχουμε βαζουμε απο πανωκαι λιγο γλυκο του κουταλιου λεμονι ή λιγη μαρμελαδα λεμονι.

Διατηρείται στο ψυγείο το οποίο μοσχομυρίζει!!

Καλή επιτυχία
p4080050_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 19881
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (15)
1. 09-04-2009 11:57
 
Καλά τέλειο :upset :upset το γλυκό σου Μαργαρίτα (για το οποίο δεν αμφέβαλα καθόλου βέβαια), αλλά το σχόλιο όμως αφορά τις φωτό. 
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αποφάσισες να βάλεις όλα τα στάδια εκτέλεση. Όχι τίποτ’ άλλο, αλλά να μην αισθάνομαι άσχημα στις συνταγές-υπερπαραγωγές που βάζω εγώ. :grin
 
Mary
2. 09-04-2009 12:00
 
ναι βρε μαιρη ειπα να τις βαλω μιας και με προπονησαν καλα οι φωτο σου .. :grin !!
 
margarita79
3. 09-04-2009 13:31
 
Μαργαρίτα τι διάσταση είναι η φόρμα?
 
Mary
4. 09-04-2009 13:37
 
Τέλειο Μαργαριτούλα μου !!!!!!! 
σαν παστα το έκανες, φοβερό!!! 
μου αρέσουν πολύ οι φωτο που είναι  
step by step!!! :zzz
 
mb04
5. 09-04-2009 13:37
 
ειναι κλασσικη μακροστενη μηκος 26εκ. και πλατος 12εκ. 
αλλα και λιγο μικροτερη ή μεγαλυτερη να εχετε δεν υπαρχει προβλημα,εγω αυτη εχω και τυχαια το εβαλα εκει.
 
margarita79
6. 09-04-2009 13:45
 
Kαταπληκτικό Μαργαρίτα ,γειά στα χέρια σου!!! 
Και οι φωτογραφίες κατατοπιστικές. 
 
Μπράβο-μπράβο!
 
iwanna
7. 09-04-2009 14:26
 
Εχεις βαλθεί να μας τρελάνεις!!!
 
vago
8. 09-04-2009 14:58
 
Αν και δεν αγαπώ το λεμόνι στα γλυκά, αυτό θα το δοκίμαζα ευχαρίστως. Είναι απίστευτα προκλητικό. Μπράβο, δημιούργησες πάλι
 
sgr
9. 09-04-2009 15:29
 
ευχαριστω παιδια!δεν ακολουθησα καποια συγκεκριμενη συνταγη απλα βγηκε πολυ καλο...αν δε σας αρεσει το λεμονι μην περιοριζεστε φτιαξτε ενα κεικ οπως το συνηθιζετε σε μακροστενη φορμα και βαλτε πορτοκαλι,ανανα ή ακομα και φραουλες στην γεμιση και απο πανω,θα ειναι εξισου ωραιο.εγω την επομενη φορα θα το κανω με φραουλες και σοτ εικ και στην κρεμα και απο πανω οπως το βλεπετε συν γλυκο του ουταλιου φραουλα ψιλοκομμενο.
 
margarita79
10. 09-04-2009 16:11
 
Εμένα οι λεμονάτες εκπλήξεις με τρελαίνουν. Αυτή δε με εξιτάρει ιδιαίτερα. Μπράβο Μαργαρίτα :zzz
 
ekaterini
11. 09-04-2009 21:28
 
Μπράβο βρε Μαργαρίτα, λαχταριστό φαίνεται και η παρουσίαση τέλεια, εμείς τρελαινόμαστε για λεμονάκι :zzz οπότε στη λίστα με τ αγαπημένα για άμεση εκτέλεση μετά το Πάσχα :)
 
Fey
12. 09-04-2009 21:38
 
Φοβερό Μαργαρίτα το λεμονογλυκό σου και αν κρίνω από τα υλικά και η γεύση πρέπει να είναι μοναδική. Θα το κάνω αλλά τέτοιο στόλισμα δεν νομίζω ότι έχω την υπομονή να κάνω.  
Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες σου αλλά να σου θυμίσω την πρωτιά εξακολουθεί να την έχει η Μαίρη με τις εννέα. Την επόμενη φορά ίσως.....
 
voula
13. 10-04-2009 10:33
 
μμμμ μαλλον δεν τις μετρησα καλα βουλα!! :grin  
σας ευχαριστω πολυ ολους!να το δοκιμασετε μετα το πασχαλινο τραπεζι θα ταιριαζει υπεροχα!
 
margarita79
14. 10-04-2009 11:14
 
Φράουλες! Τέλειο βρε Μαργαριτούλα. Δίκιο έχεις θα το αλλάξω με φράουλες.
 
sgr
15. 10-04-2009 12:14
 
sgr μπορεις να βαλεις και μεσα στο κεικ πολτοποιημενες φραουλες και φυσικα οπωσδηποτε στην κρεμα και για απο πανω ή γλυκο του κουταλιου φραουλα ή μαρμελαδα που την βρισκεις ευκολα.
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 23/02/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός