Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σταφιδόψωμο Νο.03 express Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Δευτέρα, 13/04/09
Ευρετήριο άρθρου
Σταφιδόψωμο Νο.03 express
Σελίδα 2
Σελίδα 3
ps1_400

Στο παρελθόν ειχα φτιάξει μια εύκολη και γνωστή συνταγή για ελιόψωμο με φαρίνα και μπύρα.Τότε δε μου ειχε αρέσει η γεύση της μπύρας γιατι πίκριζε.Ετσι όποτε το έφτιαχα έβαζα σόδα αντί για μπύρα.Εχθές που θέλησα να φτιάξω ένα σταφιδόψωμο εύκολο,θυμήθηκα εκείνη τη συνταγή και αποφάσισα να αντικαταστήσω τη σόδα με πορτοκαλάδα αυτή τη φορά. Πραγματικά το σταφιδόψωμο ετοιμάστηκε μέσα σε 5 λεπτά και έγινε ενα κανονικό ψωμί και πολύ νόστιμο.Σας το συστήνω για τις μερες αυτές της νηστείας.

Υλικά
  • 1 πακέτο φαριν απ
  • 1 κουτάκι 330μλ πορτοκαλαδα με ανθρακικο
  • 1 κ.σ λάδι
  • μισό σφηνάκι κονιακ
  • 1 κ.σ κανέλλα
  • 1μιση κ.σ ζάχαρη(αν το θέλετε πιο γλυκό βάλτε παραπάνω)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. σταφίδες ξανθές
Εκτέλεση
  • Σε μια λεκανιτσα ριχνουμε την πορτοκαλαδα με το λαδι το αλατι,την κανελλα και τη ζαχαρη και ανακατευουμε να λιωσουν.Προσθετουμε τις σταφιδες τις οποιες καλο ειναι να τις εχουμε μουλιασει σε κονιακ για να φουσκωσουν και σταδιακα το αλευρι.Ζυμωνουμε για λιγο με το χερι μας να ενωθουν τα υλικά και αδειαζουμε το μειγμα σε μακροστενη λαδωμενη φορμα.
p4120120_400
  • Ψηνουμε για 1 ωρα σε προαθερμασμενο φουρνο κατα προτιμηση στον αερα στους 180 βαθμους.Προς το τελος οπως ειναι η φορμα στην κατω θεση του φουρνου αναβουμε για 5 λεπτα το γκριλ ωστε να ροδισει ομορφα το ψωμακι μας.

(Αν αντικαταστησουμε την πορτοκαλαδα με σοδα ή μπυρα και τις σταφιδες,τη ζαχαρη και την κανελλα με ελιες και ριγανη θα εχουμε ενα ελιοψωμο σπεσιαλ!)  

Καλή επιτυχία

p4130121_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (20) | Εμφανίσεις: 24967
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (32)
16. 14-04-2009 22:07
 
α ξεχασα για το αλευρι..ξεκαθαριζω οτι εγω το εχω κανει μονο με φαρινα και δεε ξερω πιο θα ειναι το αποτελεσμα σε διαφορετικη περιπτωση αλλά φανταζομαι οτι αν βαλεις απλο αλευρι και 4 γεματα κουταλακια μπεικιν θα ειναι το ιδιο...
 
margarita79
17. 14-04-2009 22:10
 
ποσα γρ αλευρι?
 
nenapant
18. 14-04-2009 22:13
 
το πακετο ειναι 500 γρ.
 
margarita79
19. 14-04-2009 22:14
 
οκ ευχαριστω ξεκιναω
 
nenapant
20. 15-04-2009 09:21
 
καλα κοριτσια το εκανα το σταφιδοψωμο,τεεεεεεεελειο,το φαγαμε κατευθειαν οπως ηταν και ζεστο,μπραβο μαργαριτακι μου εισαι θεα....ευχαριστω
 
nenapant
21. 15-04-2009 09:50
 
μπραβο nenapant!χαιρομαι που σου αρεσε!
 
margarita79
22. 15-04-2009 15:04
 
ΤΕΛΕΙΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.ΑΝ ΒΑΛΩ ΜΑΥΡΗ ΣΤΑΦΙΔΑ ΠΕΙΡΑΖΕΙ
 
nitsa2009
23. 15-04-2009 15:34
 
φανταζομαι δεν πειραζει απλα εγω εβαλα ξανθες ως πιο μαλακες.μην ξεχασεις σε ενα μικρο μπολακι να μουλιασεις τις σταφιδες λιγο πριν το φτιαξεις σε κονιακ για να μαλακωσουν και να φουσκωσουν!
 
margarita79
24. 15-04-2009 17:57
 
ΟΚ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
 
nitsa2009
25. 16-04-2009 02:09
 
Μαργαρίτα καταπληκτικό το σταφιδόψωμο. Βάζω και φωτογραφία με όσο είχε μείνει. Τώρα δεν έχουμε καθόλου γιατί είχαμε κόσμο και το έφαγαν όλο. 
 
voula
26. 16-04-2009 09:18
 
βουλα δειχνει πολυ ωραιο τα σταφιδοψωμο σου...πιο καλα ροδισμενο.τελειο!!μπραβο!!!!
 
margarita79
27. 21-12-2009 13:09
 
Μόλις βγήκε από το φούρνο...και του τσίμπησα τη γωνιά ;) 
Για μια ακόμη φορά είναι καταπληκτικό!! Τραγανή κρούστα, μαλακό μέσα και πολύ μυρωδάτο...την επόμενη φορά θα βάλω 1/2 κ.σ. παραπάνω ζάχαρη, έτσι για αλλαγή :zzz
 
Flora
28. 22-12-2009 13:29
 
Μπραβο Φλο μου χαιρομαι που σου αρεσε! 
Ναι σηκωνει και λιγη ακομα ζαχαριτσσα το γραφω και στα υλικα ..ειναι θεμα γουστου.
 
margarita79
29. 26-03-2010 14:30
 
Μαργαρίτα το έφτιαξα εχθές (ήταν η μέρα των γλυκών). Διαβάζοντας τα σχόλια και των υπολοίπων έβαλα λίγο παραπάνω ζάχαρη (την ήθελε κατά την γνώμη μου) και μαύρες σταφίδες (δεν βρήκα ξανθές). Ήταν νόστιμο αλλά νομίζω ότι ήταν πιο συμπαγές από ότι θα έπρεπε δηλ. το έβαλα στο ταψί αφού είχε ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του μπωλ που το είχα αναμίξει...το μείγμα δεν ήταν ρευστό..το ψημένο σταφιδόψωμο δεν ήταν πολύ αφράτο...μήπως έκανα κάτι λάθος ?
 
ata
30. 26-03-2010 17:45
 
Ata μου αν εβαλες ενα δαρινα απ και ενα κοτακι πορτοκαλαδα συν το λαδι και το κονιακ το μειγμα σιγουρα θα επρεπε να ειναι ενας πυχτος χυλος δες και στη φωτο με τη φορμα δεν ξεκολλαει απο τα τοιχωματα σε καμμια περιπτωση.Μηπως το αλευρι ηταν παραπανω?Αυτο που φανταζομαι ειναι οτι πο μαυρες σταφιδες ειναι πιο σκληρες και στο ''εσφιξαν'' τις ειχες μουλιασει σε κονιακ οπως γραφω?ή μηπως σου ψηθηκε περισσοτερο?Θα επερεπε να ειναι παντως ακριβως στην υφη του ψωμιου ουτε κεκοειδες,ουτε τσουρεκι αλλα ουτε πολυ σφικτο.
 
margarita79


Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 20/03/10 )