Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Σαλάτες arrow Μακαρονοσαλάτα Νο.06 (καπνιστή και χρωματιστή)
Μακαρονοσαλάτα Νο.06 (καπνιστή και χρωματιστή) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τρίτη, 14/04/09
Ευρετήριο άρθρου
Μακαρονοσαλάτα Νο.06 (καπνιστή και χρωματιστή)
Σελίδα 2
mak_400
Υλικά
  • 1 πακέτο χρωματιστές βίδες ή πένες
  • 200 γρ καπνιστό ζαμπόν ή γαλοπούλα
  • 3-4 φέτες μπέικον
  • 200 γρ καπνιστό ρεγκάτο ή μετσοβόνε σε κυβάκια
  • Λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί(γκουντα,ενταμ)
  • 3 γλυκές πιπεριές (κόκκινη ,πορτοκαλι,κιτρινη)
  • 1 μικρό κουτάκι μανιτάρια σε φέτες
  • Πιπέρι κατά προτίμηση λευκο,αλατι
  • Μαϊντανός(προαιρετικά)

Για το dressing

  • 250 γρ γιαούρτι σακούλας ή μαγιονέζα light(εγω εβαλα μαγιονεζα)
  • 1μιση κ.σ κέτσαπ
  • 1 κ.σ μουστάρδα
  • 1 κ.γ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ βαλσαμικο ξύδι
  • (Αν σας αρεσει πιο  κίτρινη βάζετε περισσότερη μουστάρδα,αν τη θελετε πιο ροζ περισσότερη κέτσαπ.Αν δε τη θελετε πολυ πικαντικη αφαιρεστε λιγο βαλσαμικο. Γενικα καλο ειναι να την δοκιμασετε και να προσθεσετε τα υλικα αναλογα τα γουστα σας).  
Εκτέλεση
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα  περνάμε αφού έχουν στραγγίξει καλά στο τέλος με λίγο βιταμ.Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε τα μανιτάρια και το μπέικον να ροδίσει.p4110072_400
  • Κόβουμε το ζαμπόν ,το τυρί και τις πιπεριές σε κυβάκια και κρατάμε λίγες λωρίδες πιπεριάς για το γαρνίρισμα.
  • Χτυπάμε στο μίξερ ή μουλτι μας το dressing.
  • Βάζουμε σε γυάλινο μπολ τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε τα τυριά και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας.
  • Στο τέλος ρίχνουμε τη σως και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  • Πασπαλίζουμε με λευκό πιπέρι (αν θέλουμε τα ανακατεύουμε πάλι).
  • Στολίζουμε με τις πιπεριές σε λωρίδες και φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο. μπορουμε για το στολισμο να βαλουμε και ότι άλλο εχουμε (λιαστη ντοματα,ελιες καλαμποκι κτλ)
  • Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να δέσουν οι γεύσεις.
Σημείωση:Μπορουμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για  χρωματιστά ζυμαρικά ,λευκά ή τορτελινια  για πιο πικάντικη γευση.Σε αυτή την περίπτωση για να είναι οπτικά πιο εμφανίσιμη η σαλάτα μας βάζουμε τα υλικά σε στρώσεις και ανακατεύουμε όταν είναι να σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!!  


Προσθήκη ως Αγαπημένο (43) | Εμφανίσεις: 32442
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (17)
1. 14-04-2009 13:59
 
ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ. 
ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ :upset
 
POPI28
2. 14-04-2009 14:19
 
Μαργαρίτα τα συγχαρητήριά μου, εσύ δεν ...μαγείρεψες ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΣ! Τί παρουσιαση είναι αυτή!!!!??? 1000 Μπράβο!
 
pastaflora
3. 14-04-2009 14:27
 
Αμαν βρε Μαργαρίτα με ξελίγωσες!! Μεγάλη Εβδομάδα είναι. Ελεος!!
 
vago
4. 14-04-2009 15:28
 
Προπονουμαστε για το πασχαλινο τραπεζι βαγγο!:p σκετο θα το φαμε το αρνακι? 
popi28 εχεςι δικιο και το καλαμποκι και το καροτο της παει πολυ!
 
margarita79
5. 14-04-2009 16:13
 
Καλά...προσκυνώ ταπεινά στην παρουσίασή σου... Με γονάτισες πασχαλιάτικα... Θα την φτιάξω στάνταρ την Κυριακή!!!
 
Marinaki
6. 14-04-2009 17:45
 
Εσύ κορίτσι μου χαραμίζεσαι, είσαι για μεγάλα πράγματα!!!!! Απλά τέλεια. Ευχαριστούμε. :upset
 
KatiaXa
7. 14-04-2009 19:33
 
Λοιπόν την συνταγή λίγο πολύ την γνωρίζουμε όλοι. Αυτό που εκπληκτικό είναι η παρουσίαση. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΕΛΕΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ. Μαργαρίτα δεν έχω λόγια...........ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ
 
ekaterini
8. 14-04-2009 20:24
 
βρε παιδια με καταυποχρεωνετε με τα σχολια σας..τι να πω..ευχαριστω ... 
katiaXa καθολου δε χαραμιζομαι...εχω τη χαρα να μαγειρευω και να μοιραζομαι απλες συνταγες με ολοοους τους φιλους του greekmasa λιγο ειναι αυτο? :zzz :grin 
να ειστε καλα!!
 
margarita79
9. 14-04-2009 21:53
 
Λοιπόν εγώ ένα έχω να πω: είσαι σεφ και μας το κρύβεις ε; ;)  
Φτου σου κοπέλα μου θαύματα κάνεις στην κουζίνα, και με μωρό παιδί τι να πω αξιοθαύμαστη είσαι :)  
 
Καλέ μήπως να ανοίξουμε και το εστιατόριο greekmasa σιγά σιγά; Με τέτοιες μαγείρισσες θα γίνει πανικός. Για σκεφθείτε το ;) :grin
 
Fey
10. 14-04-2009 22:12
 
Αν και η γεύση είναι όπως η φωτογραφία πρέπει να είναι τέλεια!
 
giavroudi
11. 15-04-2009 09:05
 
Μαργαρίτα είναι τέλεια! :)
 
atalanth
12. 09-06-2009 20:33
 
Τέλεια! Φανταστική! Απολαυστική! Την έφτιαξα προ καιρού, (στα γενέθλια της κόρης μου) και έγινε ανάρπαστη από όλους μας! ΤΗΝ ΤΣΑΚΙΣΑΜΕ!!!!!! Και η κόρη μου και η αδερφή μου, την ξεκατίνιασαν! Δεν σταματούσαν να σερβίρονται! ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ....!!!!!
 
rebekka
13. 24-09-2009 11:11
 
Μπήκε ήδη στα αγαπημένα ... τέλεια σαλάτα και για τραπέζι, απλά αν μου επιτρέπεις θα ήθελα να προσθέσω ελιές καλαμών σε ροδελίτσες την είχα φάει σε τραπέζι έτσι και ήταν τέλεια.... :zzz
 
marylou
14. 24-09-2009 11:21
 
Βεβαιως και σπυ επιτρεπω γιατι οχι?οτι θελουμε μπορουμε να βαλουμε μεσα απλα στη συγκεκριμενη επειδη εχει το καπνιστο τυρι και το ζαμπον ισως το εκανε πολυ αλμυρο. 
Εγω παντως ελιες βαζω σε ελληνικη μακαρονοσαλατα με ντοματουλα σε κυβακια,καπαρη,φετα,ελιες κτλ
 
margarita79
15. 30-11-2009 00:02
 
Τέλεια και νοστιμότατη Μαργαρίτα  
Μπράβο :eek
 
mariaZ


Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 10/06/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός