Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Σαλάτες arrow Μακαρονοσαλάτα Νο.06 (καπνιστή και χρωματιστή)
Μακαρονοσαλάτα Νο.06 (καπνιστή και χρωματιστή) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τρίτη, 14/04/09
Ευρετήριο άρθρου
Μακαρονοσαλάτα Νο.06 (καπνιστή και χρωματιστή)
Σελίδα 2
mak_400
Υλικά
  • 1 πακέτο χρωματιστές βίδες ή πένες
  • 200 γρ καπνιστό ζαμπόν ή γαλοπούλα
  • 3-4 φέτες μπέικον
  • 200 γρ καπνιστό ρεγκάτο ή μετσοβόνε σε κυβάκια
  • Λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί(γκουντα,ενταμ)
  • 3 γλυκές πιπεριές (κόκκινη ,πορτοκαλι,κιτρινη)
  • 1 μικρό κουτάκι μανιτάρια σε φέτες
  • Πιπέρι κατά προτίμηση λευκο,αλατι
  • Μαϊντανός(προαιρετικά)

Για το dressing

  • 250 γρ γιαούρτι σακούλας ή μαγιονέζα light(εγω εβαλα μαγιονεζα)
  • 1μιση κ.σ κέτσαπ
  • 1 κ.σ μουστάρδα
  • 1 κ.γ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ βαλσαμικο ξύδι
  • (Αν σας αρεσει πιο  κίτρινη βάζετε περισσότερη μουστάρδα,αν τη θελετε πιο ροζ περισσότερη κέτσαπ.Αν δε τη θελετε πολυ πικαντικη αφαιρεστε λιγο βαλσαμικο. Γενικα καλο ειναι να την δοκιμασετε και να προσθεσετε τα υλικα αναλογα τα γουστα σας).  
Εκτέλεση
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα  περνάμε αφού έχουν στραγγίξει καλά στο τέλος με λίγο βιταμ.Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε τα μανιτάρια και το μπέικον να ροδίσει.p4110072_400
  • Κόβουμε το ζαμπόν ,το τυρί και τις πιπεριές σε κυβάκια και κρατάμε λίγες λωρίδες πιπεριάς για το γαρνίρισμα.
  • Χτυπάμε στο μίξερ ή μουλτι μας το dressing.
  • Βάζουμε σε γυάλινο μπολ τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε τα τυριά και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας.
  • Στο τέλος ρίχνουμε τη σως και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  • Πασπαλίζουμε με λευκό πιπέρι (αν θέλουμε τα ανακατεύουμε πάλι).
  • Στολίζουμε με τις πιπεριές σε λωρίδες και φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο. μπορουμε για το στολισμο να βαλουμε και ότι άλλο εχουμε (λιαστη ντοματα,ελιες καλαμποκι κτλ)
  • Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να δέσουν οι γεύσεις.
Σημείωση:Μπορουμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για  χρωματιστά ζυμαρικά ,λευκά ή τορτελινια  για πιο πικάντικη γευση.Σε αυτή την περίπτωση για να είναι οπτικά πιο εμφανίσιμη η σαλάτα μας βάζουμε τα υλικά σε στρώσεις και ανακατεύουμε όταν είναι να σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!!  


Προσθήκη ως Αγαπημένο (43) | Εμφανίσεις: 37115
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (17)
16. 29-12-2011 11:55
 
Από τις καλύτερες μακαρονοσαλάτες που έχω κάνει. Δεν χρησιμοποίησα καθόλου μαγιονέζα και πρόσθεσα καρότο και καλαμπόκι.
 
doraki
17. 29-12-2011 12:00
 
Μπραβο doraki!Και εγω την εχω καθιερωσει με γιαουρτι οταν την κανω πιο συχνα και δεν υστερει σε τιποτα οσο για τα επιπλεον υλικα οπως εχω ξαναπει ο καθενας μπορει να προσθεσει οτι θελει αναλογα τα γουστα!
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 10/06/10 )