Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Κρεατικά arrow Αρνάκι σε κρούστα
Αρνάκι σε κρούστα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Κυριακή, 10/06/07
Αρνάκι σε κρούστα

Υλικά:
25 γρ. Βούτυρο
1 ψιλοκομμένο Κρεμμύδι(α)
50 γρ. Βρασμένη και λιωμένη Πατάτα(ες)
25 γρ. φρέσκο τριμμένο Ψωμί
2 κουτ. ψιλοκομμένο Δυόσμος
2 Αυγό(ά)
1 κουτ. Ελαιόλαδο
8 αρνίσια μπριζολάκια
1 πακέτο (450 γρ.) φύλλο Σφολιάτα

Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και τηγανίζετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
Βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε την πατάτα, τα τρίμματα, τον δυόσμο και αλατοπιπερώνετε.
Ρίχνετε το ένα από τα αυγά και ανακατεύετε.
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και τηγανίζετε τα μπριζολάκια, να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Αφήνετε να κρυώσουν.
Ανοίγετε το φύλλο της σφολιάτας και χωρίζετε σε 8 τετράγωνα κομμάτια.
Βάζετε στο κέντρο του κάθε κομματιού ζύμης από 1 μπριζολάκι, αφήνοντας το κόκαλο έξω από τη ζύμη.
Πιέζετε επάνω στο κάθε μπριζολάκι τη γέμιση.
Αλείφετε με νερό τις άκρες της ζύμης και διπλώνετε επάνω από τη γέμιση.
Πιέζετε να κλείσει καλά η ζύμη.
Χτυπάτε το άλλο αυγό και αλείφετε τη ζύμη με πινέλο.
Βάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι κα ψήνετε για 10-15 λεπτά.
Χαμηλώνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και ψήνετε για 15-30 λεπτά ακόμα, να ροδίσει καλά η ζύμη.
Βάζετε σε πιατέλα, γαρνίρετε με δυόσμο και σερβίρετε με πατάτες και βρασμένα λαχανικά.
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )