Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Λαδένια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από vago   
Τετάρτη, 15/04/09
mas_400_01
Υλικά (για ένα μέτριο πυρέξ):
  • 2,5 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
  • ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ζεστό νερό
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • λίγη ρίγανη
  • αλάτι
Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι, λίγο αλάτι και τη μαγιά και προσθέτουμε τόσο ζεστό νερό ώστε να γίνει μία μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια μας. Σε ένα πυρέξ βάζουμε αρκετό λάδι και στρώνουμε τη ζύμη. Αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει λίγο. Κατόπιν, ρίχνουμε από πάνω την ντομάτα, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, αλάτι και ξανά λάδι. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40' περίπου.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 10597
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (14)
1. 16-04-2009 12:26
 
εγω αυτη τη λιχουδια την ηξερα μονο εξ οψεως δεν ειχα ιδεα οτι λεγεται ΄Λαδενια'. 
φαινεται καταπληκτικο!!μπραβο βαγγο!
 
margarita79
2. 16-04-2009 12:45
 
EINAI H EΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΤΣΑ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ. ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ. 
ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝΕ ΝΟΜΙΖΩ ΣΤΗΝ ΚΙΜΩΛΟ Η ΣΤΗΝ ΜΥΛΟ. 
ΜΠΡΑΒΟ :p
 
POPI28
3. 16-04-2009 13:44
 
υπεροχο και νηστισιμο! 
με βολευει για αυτες τις μερες 
καλο πασχα 8)
 
gary
4. 16-04-2009 15:08
 
Πολύ ωραίο Βάγγο!! Όντως είναι η ελληνική πίτσα. Ότι πρέπει για νηστεία
 
voula
5. 16-04-2009 16:05
 
Είναι παραδοσιακό έδεσμα της Κιμώλου. Η ελληνική εκδοχή της πίτσας. Πολύ νόστιμη και εντυπωσιακή.
 
Mary
6. 17-04-2009 02:20
 
Vago τι ωραία λιχουδιά :p δεν την ήξερα να πω την αλήθεια.  
Να σε ρωτήσω σε μέρες μη νηστείας μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω και άλλα υλικά ας πούμε πιπεριές ,ελιές τυρί φέτα ή διάφορα υλικά πίτσας ή γίνεται παραδοσιακά έτσι; :?
 
Fey
7. 17-04-2009 07:30
 
Υποθέτω ότι γίνεται. Γιατί όχι?
 
vago
8. 17-04-2009 13:30
 
Εγω οταν τη φτιαχνω τα υλικα που βαζω ειναι τυρι φετα πιπεριες κομμενες σε ροδελες και μπολικο σουσαμι.Αν θελω βαζω και καποιο αλλαντικο.Γινεται νοστιμοτατη
 
matina
9. 17-04-2009 16:56
 
εμεις εδω κατω τη λεμε λαγανα και οχι λαδενια .Και ειναι πεντανοστιμη.
 
melita
10. 20-04-2009 01:04
 
την έφτιαξα και είναι πεντανόστιμη... μάλιστα, συμπλήρωσα με αλεύρι ολικής άλεσης (γιατί μου τέλειωσε το άλλο) και έγινε πππολύ καλήηηη... την τσακίσαμε!
 
katerina
11. 21-04-2009 14:56
 
Θα την δοκιμάσω και εγω με ολικής αλέσεως ! 
 
Δεν μου λες Κατερινάκι εβαλες απλο ολικής άλεσης ή την καινουργια φαρινα ολικής που κυκλοφορεί τελευταίως ?? 
 
Ευχαριστούμε Βάγγο !!! :p
 
mb04
12. 21-04-2009 22:43
 
Έβαλα το αλεύρι ολικής αλέσεως για ψωμί με ολόκληρο το φύτρο της Μύλοι Αγ. Γεωργίου... αυτό είχα χρησιμοποιήσει και για το ψωμί με μέλι και κανέλα. Έβαλα και κανονικό αλεύρι, όμως, περισσότερο από το μισό της ποσότητας. Πες μας εντυπώσεις...
 
katerina
13. 25-04-2009 22:31
 
nai thn ftiaxnoun stin kimolo kai na sas pw oses fores k an thn ftiaksw 
den thn petyxainw san ekeino ton fourno sto nhsi! 
:( 
uperoxa!na pate! 
;P
 
crystal
14. 06-08-2010 22:23
 
Baγγουλίνι την έφτιαξα τηρώντας κατά γράμμα τις οδηγίες! Πεντανόστιμη! Μόνη παρέμβαση είναι ότι πασπάλισα με ελάχιστη ψιλοκομμένη φέτά, πολύ λίγη για να μη χαλάσω την παραδοσιακή γεύση. Εντύπωση μου έκανε ότι η τόσο απλή αυτή ζύμη είναι εκπληκτική και μοιάζει με του ψωμιού! Καθώς και το λάδι που τράβηξε. Έβαλα αρκετούτσικο, σύμφωνα με τις οδηγίες, και παρόλα αυτά δεν ήταν καθόλου λαδερή! Τέλεια! Μόνο μου λάθος ήταν ότι ήθελε 4-5 λεπτά λιγότερο ψήσιμο, αλλά δεν πειράζει, next time!
 
Ranja

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 16/04/09 )