Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Λαγωτό Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από giavroudi   
Τετάρτη, 22/04/09
Η συνταγή είναι από την εκπομπή της Μυρσίνης Λαμπράκη "Μαγειρέματα". Πριν την φτιάξω δε φανταζόμουν πως το κουνέλι με σκορδαλιά θα είναι γευστικό. ΄Οταν το δοκίμασα άλλαξα γνώμη.
 Η μόνη αλλαγή που έκανα ήταν να βάλω ένα ποτήρι νερό αντί για δύο, και έβαλα λιγότερο ξύδι στη σκορδαλιά.
Υλικά (για 6 άτομα):
  • 1 ολόκληρο κουνέλι κομμένο σε μερίδες
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγ. ελαιόλαδο
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • 600γρ. ντομάτα αποφλοιωμένη και πολτοποιημένη
  • κανέλα
  • γαρύφαλο
  • 2 ποτήρια ζεστό νερό
  • Αλάτι, πιπέρι
Για τη σκορδαλιά:
  • 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο τριμμένο
  • 300γρ. καρυδόψιχα
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγ. ξηρό κόκκινο κρασί
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγ.ελαιόλαδο
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ξύδι
  • Αλάτι, πιπέρι

.jpg_12

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μετά το κουνέλι. Το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και το σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε μισή ώρα να σιγοβράσει. Προσθέτουμε τη ντομάτα και ένα ακόμη ποτήρι ζεστό νερό, την κανέλα, το γαρύφαλο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλη μισή ώρα. Για τη σκορδαλιά: Βάζουμε το ψωμί στο μπλέντερ με λίγο ελαιόλαδο και το χτυπάμε. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το καρύδι και έπειτα το ξύδι, αλάτι, πιπέρι και τα χτυπάμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο και λίγο μετά το κρασί και τα χτυπάμε όλα μαζί. ΄Οταν η σκορδαλιά είναι έτοιμη, την προσθέτουμε στο κουνέλι και το ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και το αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 4123
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 24-04-2009 11:56
 
αυτο το φαγητο δεν το εχω δοκιμασει ποτε ουτε το ηξερα αν και συνηθιζουμε σπιτι πολυ την σκορδαλια ψωμιου. 
εχω και κουνελακι σπιτικο οποτε θα το δοκιμασω με την πρωτη ευκαιρια.ευχαριστω!
 
margarita79
2. 24-04-2009 17:26
 
Κορίτσια μου εγώ την ξέρω τη συνταγούλα, την έφιαχνε μια θεί μου στο χωριό που έχει δικά της κουνέλια για να μας περιποιηθεί. Είαι τέλειο το κουνελάκι έτσι :zzz  
 
Όπως είναι η συνταγή αν προσθέσουμε μπαχάρι, δάφνη,κανέλα, μερικές σκελίδες σκόρδο, κρεμμυδάκια μικρά και αντικαταστήσουμε το κρασί με ένα ποτηράκι κρασιού ξύδι, έχουμε ωραιότατο κουνελάκι στιφάδο. Δοκιμάστε το! 
 
Ένα μυστικό γι αυτα τα φαγητά είναι ότι γίνονται πιο νόστιμα, όχι με φρέσκια τομάτα αλλά με πελτέ. 
 
Για τη σκορδαλιά τώρα επειδή τη φτιάχνω με τον ίδιο τρόπο αλλά χωρίς το κρασί, να πω ότι καλά έκανες και αφαίρεσες ξύδι είναι υπερβολικά πολύ αυτό που δίνει η συνταγή. Εγώ βάζω μια κούπα ψωμί μιά κούπα καρύδι,λάδι σκόρδο και ξύδι τόσο όσο να έχει τη γεύση που θέλω. Δοκιμάζω και προσθέτω ανάλογα. 
 
 
:) :)
 
Fey
3. 25-04-2009 19:25
 
Εγώ χρησιμοποοιώ τη ντομάτα που κάνουμε το καλοκαίρι και τη βάζουμε σε βάζα. Είναι χυμός ντομάτας αρκετά πυκνός. Κάθε φορά που ανίγουμε ένα βάζο, μοσχοβολάει φρέσκια ντοματούλα. 
Το ξύδι το περιόρισα στη συνταγή, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν μου αρέσει το ξύδι. Αλλά κάνω κάποιες υποχωρήσεις όταν είναι απαραίτητο. :zzz
 
giavroudi
4. 23-03-2011 12:23
 
Το έχει φτιάξει καμία πρόσφατα να μου πει αν αξίζει τον κόπο;
 
tamar

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 05/05/09 )