Η συνταγή είναι από την εκπομπή της Μυρσίνης Λαμπράκη "Μαγειρέματα". Πριν την φτιάξω δε φανταζόμουν πως το κουνέλι με σκορδαλιά θα είναι γευστικό. ΄Οταν το δοκίμασα άλλαξα γνώμη. Η μόνη αλλαγή που έκανα ήταν να βάλω ένα ποτήρι νερό αντί για δύο, και έβαλα λιγότερο ξύδι στη σκορδαλιά.Υλικά (για 6 άτομα):
- 1 ολόκληρο κουνέλι κομμένο σε μερίδες
- 1 1/2 φλιτζάνι τσαγ. ελαιόλαδο
- 1 1/2 φλιτζάνι τσαγ. κόκκινο ξηρό κρασί
- 600γρ. ντομάτα αποφλοιωμένη και πολτοποιημένη
- κανέλα
- γαρύφαλο
- 2 ποτήρια ζεστό νερό
- Αλάτι, πιπέρι
Για τη σκορδαλιά:- 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο τριμμένο
- 300γρ. καρυδόψιχα
- 5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι τσαγ. ξηρό κόκκινο κρασί
- 1 1/2 φλιτζάνι τσαγ.ελαιόλαδο
- 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ξύδι
- Αλάτι, πιπέρι
|
|
Εκτέλεση Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μετά το κουνέλι. Το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και το σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε μισή ώρα να σιγοβράσει. Προσθέτουμε τη ντομάτα και ένα ακόμη ποτήρι ζεστό νερό, την κανέλα, το γαρύφαλο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλη μισή ώρα. Για τη σκορδαλιά: Βάζουμε το ψωμί στο μπλέντερ με λίγο ελαιόλαδο και το χτυπάμε. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το καρύδι και έπειτα το ξύδι, αλάτι, πιπέρι και τα χτυπάμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο και λίγο μετά το κρασί και τα χτυπάμε όλα μαζί. ΄Οταν η σκορδαλιά είναι έτοιμη, την προσθέτουμε στο κουνέλι και το ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και το αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις. Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 5082 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |