Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Τυροπιτάκια κουρού Νο.02 (Lucy) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από cooky   
Παρασκευή, 24/04/09

Μια γρήγορη συνταγή για νόστιμα τυροπιτάκια

 Υλικά:
Για τη ζύμη
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 κούπα λάδι (κατά προτίμηση εξαιρετικά παρθένο)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλιντζάνι του καφέ ξίδι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • όσο αλεύρι πάρει (μέχρι να σφίξει η ζύμη) - αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση
  • 2 αυγά
  • όσο τυρί πάρει (μέχρι να πήξει λίγο) - τυρί φέτα, ή οποιοδήποτε κίτρινο τυρί
Τυροπιτάκια
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το γιαούρτι, το λάδι και το αλάτι.
Αναμειγνύουμε με το χέρι μέχρι να γίνει ενιαίο μείγμα. Έπειτα κρατάμε το ξίδι μέσα στο φλιντζάνι πάνω από τη λεκάνη και ρίχνουμε μέσα στο ξίδι το μισό κουταλάκι σόδα, ανακατεύοντας παράλληλα. Η χημική αντίδραση θα κάνει το ξίδι να φουσκώσει κ να χυθεί απ' έξω.
Συνεχίζουμε ν' ανακατεύουμε προς την ίδια κατεύθυνση.
Ρίχνουμε το αλεύρι. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, χτυπάμε τα 2 αυγά με το τυρί.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια.
Σε ένα πλατύ πιάτο, παίρνουμε κάθε μπαλάκι, το απλώνουμε μέχρι να γίνει στρογγυλό, ρίχνουμε λίγη γέμιση στη μέση, πιάνουμε τη μια του άκρη και το κλείνουμε, πιέζοντάς το πάνω στην άλλη άκρη. Δηλαδή φανταστείτε σχήμα μισοφέγγαρο.

Προαιρετικά αλείφουμε τα τυροπιτάκια με κρόκο αυγού προτού τα βάλουμε στο φούρνο.

Τα τυροπιτάκια ψήνονται στους 200 C περίπου για 30min - 1 h (ανάλογα με το φούρνο).

Προσθήκη ως Αγαπημένο (19) | Εμφανίσεις: 19511
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 13-01-2010 13:07
 
Τώρα τα έβγαλα από τον φούρνο,έχει μοσκοβολίσει όλο το σπίτι!ελπίζω να είναι το ίδιο νόστιμα!όταν δοκιμάσω θα επανέλθω με καινούργια σχόλια.
 
labrini58
2. 14-01-2010 08:38
 
επανέρχομαι με τα πιο θετικά σχολια! 
πεντανόστιμα,η ζύμη πραγματική κουρού,έκανα όμως μια αλλαγή,έβαλα 1 δάχτυλο ελαιόλαδο και το υπόλοιπο ηλιέλαιο,έτσι θεωρώ ότι έγιναν πιο ελαφριά.Ευχαριστώ για την συνταγή που μας έδωσες.
 
labrini58
3. 23-10-2011 21:32
 
Πολύ νοστιμα!!!! 
Συγχαρητήρια!!!Γρήγορη και έυκολη συνταγή!!! :)
 
kerasia

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 14/05/10 )