Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Πίτσα Νο.08 (διώροφη) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από Mary   
Κυριακή, 26/04/09
p4270021_400

Το είδος αυτό της πίτσας το έχω δει παλιότερα από αμερικάνικο μαγειρικό βιντεάκι. Το δοκίμασα και είναι πολύ ωραίο και πολύ πολύ χορταστικό.
Θα χρειαστείτε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο. Η δική μου είναι 28 εκ.

Υλικά
  • Μια δόση ζύμη για πίτσα (βλ. Πίτσα χωριάτικη)
  • 1 πακέτο λουκανικάκια μπουκιές
  • 1 φλυτζ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 φλυτζ. σάλτσα ντομάτας σπιτική
  • 1 φλυτζ. κρέμα γάλακτος
  • 6 φέτες ζαμπόν
  • 150 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
Εκτέλεση
Φτιάχνετε το ζυμάρι όπως περιγράφεται στη συνταγή Πίτσα Χωριάτικη και το αφήνετε να φουσκώσει. Το χωρίζετε σε δύο άνισα μέρη. Ανοίγετε το μεγαλύτερο κομμάτι της ζύμης σε φύλλο (όχι πολύ λεπτό). Λαδώνετε τη φόρμα. Στρώνετε το φύλλο, το οποίο πρέπει να καλύπτει τα τοιχώματα μέχρι επάνω.
p4270002_400

 Κρατάτε 1 κουταλιά από τη σάλτσα ντομάτας και την υπόλοιπη την απλώνετε στη ζύμη. Ρίχνετε τα λουκανικάκια ψιλοκομμένα και τέλος ρίχνετε την παρμεζάνα.Ανοίγετε το δεύτερο κομμάτι ζύμης όπως και το πρώτο. Το στρώνετε πάνω στα υλικά και στις άκρες της φόρμας το γυρίζετε μαζί με το κάτω φύλλο (αυτό που υπάρχει στα τοιχώματα) ούτως ώστε να ενωθούν καλά και να δημιουργήσουν ένα μικρό στεφάνι.

p4270005_400
Ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος με τη μία κουταλιά σάλτσας που έχετε κρατήσει και την ρίχνετε πάνω στη ζύμη. Ρίχνετε ψιλοκομμένο το ζαμπόν και τέλος το ρεγκάτο. Σκεπάζετε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο.p4270007_400

Ψήνετε στη μεσαία θέση του φούρνου, ψήσιμο πάνω-κάτω στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Μετά αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο γυρίζετε το φούρνο στον αέρα και ψήνετε για άλλα 30 λεπτά.
Αφήστε την πίτσα να κρυώσει για 15 λεπτά πριν την κόψετε.

 

p4270016_400
Καλή σας όρεξη
Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 5738
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 28-04-2009 12:31
 
τι πρωτοτυπο!!μπραβο μπραβο μαιρη!!καλα για τις φωτο..δεν εχω λογια
 
margarita79
2. 29-04-2009 15:22
 
Πρωτότυπη πίτσα !
 
sgr
3. 30-04-2009 13:40
 
Αμαν τι καταπληκτική πίτσα είναι αυτή!!!! Πω πω τι μου κάνεις και είναι και μεσημέρι.  
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ Μπράβο!
 
vanpet
4. 01-05-2009 15:14
 
Πως μου ξέφυγε εμένα αυτή η πίτσα υπερπαραγωγή, διώροφη?? Πολύ ωραία ιδέα Μαίρη και ασυνήθιστη. Τρως δυο κομματάκια και λες έλα μωρέ δυο κομματάκια πίτσα έφαγα και δεν νιώθεις τύψεις.
 
voula
5. 02-05-2009 00:20
 
χαχαχα Βούλα... και γω αυτό σκέφτηκα... Τι ψυχή έχουν δυό κομματάκια πίτσα. :grin :grin :grin
 
Mary
6. 13-05-2009 14:32
 
ΤΕΛΕΙΑ! ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΦΑΩΩΩΩΩΩ! ΤΩΩΩΩΡΑ! ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΤΡΟΦΗ..... ΘΕΛΩ ΠΙΤΣΑ ΔΙΩΡΟΦΗ...ΧΤΕΣ!!!! ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΞΑΝΑΜΠΡΑΒΟ! ΕΙΣΑΙ ΦΟΒΕΡΗ! :grin :)
 
REBEKKA
7. 14-06-2009 09:23
 
MARY, υποκλίνομαι!!!!!! 'Εφτιαξα την πίτσα χθες το μεσημέρι. 'Ηταν απλά υπέροχη!Φανταστική! Απολαυστική! Χορταστική! Μπουκιά και συγχώριο! 'Εφαγα δύο κομμάτια, αλλά με το ζόρι! Είχα ήδη φουσκώσει με το 1,5! Αλλά δεν ήθελα να σταματήσω... ΑΠΑΙΧΤΗ!!!!!! :zzz Κρίμα που δεν μπορώ να την τρώω μέρα παρά μέρα..... Και πάλι μπράβο!
 
rebekka
8. 15-06-2009 10:50
 
Χαίρομαι που σου άρεσε Rebekka. Είναι γεγονός ότι δεν μπορείς να φας πολύ γιατί είναι χορταστική. Τουλάχιστον όμως σου φυγε το αποθυμένο! :grin
 
Mary

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 19/01/10 )