Αυτή τη συνταγή την αφιερώνω ιδιαίτερα στη Λίζα και το Χάρη που τους αρέσουν τέτοιες γεύσεις!
Υλικά - 1 κοτόπουλο κομμένο στη μέση
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 2/3 του φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλιά σούπας τζίντζερ σε σκόνη
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4 κουταλιές της σούπας τσέρυ
- ξύσμα πορτοκαλιού
- αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση - Σε μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Κόβουμε το κοτόπουλο στη μέση, το τοποθετούμε σε φαρδύ σκεύος και το περιχύνουμε με το μείγμα.
- Γυρίζουμε το κοτόπουλο μέσα στο μείγμα να ποτιστεί καλά και το αφήνουμε έτσι τουλάχιστον 3 ώρες.
- Ζεσταίνουμε το γκριλ και τοποθετούμε το κοτόπουλο σε απόσταση 15 εκατοστών από την εστία της φωτιάς, σε ταψάκι.
- Τα αλείφουμε με λίγο λάδι και το ψήνουμε 15 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει, ενώ κατά τη διάρκεια του ψησίματος το αλείφουμε συχνά με το μείγμα μέσα στο οποίο το είχαμε βουτήξει.
- Το σερβίρουμε ζεστό περιχυμένο με το ζουμί του.
- Συνοδεύουμε με ρύζι και λαχανικά.
Σημείωση: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κομμάτια κοτόπουλου, ή φτερούγες ή μπουτάκια, προσαρμόζοντας ανάλογα το χρόνο ψησίματος.
Καλή μας όρεξη!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 4569 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |