Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πρασοκεφτέδες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από sgr   
Παρασκευή, 01/05/09
dscn5430_400
Υλικά
  • 2 πράσα
  • 1 - 1,5 κούπα αλεύρι
  • 125 γρ. φέτα τριμμένη
  • 1 χούφτα ρεγκάτο τριμμένο
  • 1 κ.σ. δυόσμο ή μυρωδικά της αρεσκείας σας
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  • Κόβουμε τα πράσα ροδέλες και τα ζεματάμε σε ένα κατσαρολάκι.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και φτιάχνουμε ένα μείγμα πηχτό.
  • Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ κατσαρολάκι λάδι, παίρνουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα και ρίχνουμε στο κατσαρολάκι πιέζοντας να γίνει πλακέ.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε μέχρι να πάρουν ένα ελαφρώς σκούρο χρώμα.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 6415
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 02-05-2009 11:09
 
Μπράβο, Λιζάκι. Πολύ ωραία ιδέα. Εμένα μου αρέσουν πάρα πολύ τα πράσα. Σκέφτηκες να βάλεις και ροκφόρ που ταιριάζει πολύ με το πράσο; 8) 8) 8)
 
despoinaki
2. 02-05-2009 11:28
 
Δεν είχα Δέσποινα. Και αυτά τα πράσα είχαν ξεμείνει γι' αυτό και τα έκανα κεφτέδες. Πράγματι θα τους πηγαίνει το ροκφόρ.
 
sgr
3. 02-05-2009 11:50
 
Λίζα, εγώ όταν έχω περίσσευμα από πράσα κάνω το φαγητό της Φαίης, Πίτα ανοιχτή με μακαρονάκι, που γίνεται πολύ γρήγορα και είναι και πολύ νόστιμο. :zzz
 
despoinaki
4. 02-05-2009 16:22
 
Να συμπληρώσω, γιατί ξεχάστηκα πριν, πως σίγουρα θα δοκιμαστεί και αυτή η συνταγή. Ο άντρας μου και ο γιος μου λατρεύουν οποιοδήποτε φαγητό τελειώνει σε -πιτάκια και -κεφτέδες. :grin
 
despoinaki
5. 03-05-2009 18:13
 
Δεν έχω φάει ποτέ πρασοκεφτέδες! Αλλά το πράσο μας αρέσει πολύ! Πολύ ωραία ιδέα! Ευχαριστούμε Λίζα για τη συνταγή!
 
voula
6. 03-05-2009 18:52
 
Αυτός ο συνδυασμός πράσου και ροκφόρ με τσάκισε. Όχι τίποτ άλλο αλλά δεν πήρα πράσα χθες. Αύριο όμως θα μεριμνήσω. :upset
 
Mary
7. 03-05-2009 23:21
 
Βασικά για το Χάρη το έκανα που λατρεύει το πράσο. Το δοκίμασα, είχα και τις συμβουλές και βγήκαν οι πρασοκεφτέδες. Τους έφαγε πάντως όλους μα όλους ! Μετά τη δοκιμή πιστεύω ότι εκτός από το δυόσμο, το ροκφόρ θα δώσει γεύση στους κεφτέδς αυτούς, όπως λέει και η Δέσποινα.
 
sgr

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 24/06/09 )