Μου έφεραν από τη Σαντορίνη φάβα! Ακουγα πολλά χρόνια,αλλά δεν πίστευα ότι έχει τόση διαφορά στην ποιότητα. Δεν ξέρω κάπαοια συγκεκριμένη συνταγή αλλά τη μαγείρεψα όπως μου είπαν και έμεινα έκπληκτη. Έβρασε τόσο καλά που δε χρειάστηκε ούτε να την περάσω από το μπλεντερ. Παρόλο που η τιμή της είναι τσουχτερή αν βρεθείτε Σαντορίνη μην παραλείψετε να αγοράσετε φάβα και κάπαρη ντόπια και να τη δοκιμάσετε!! Υλικά - 500 γρ φάβα Σαντορίνης
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι λάδι
- Αλάτι,πιπέρι
και.. - Ελίτσες,, κάπαρη, λεμόνι,& φρέσκα κρεμμυδάκια σαν συνοδευτικά
Εκτέλεση - Βάζουμε τη φάβα μας στο σουρωτήρι και την πλένουμε κάτω από τη βρύση με κρύο νερό.
- Τη βάζουμε να βράσει για 10 λεπτά και χύνουμε το πρώτο νερό.
- Στη χύτρα μας τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι να αρχίσει να ροδίζει και ρίχνουμε μέσα τη φάβα.
- Τη γυρνάμε μαζί με το κρεμμύδια για περίπου 3 λεπτά και συμπληρώνουμε με νερό τόσο ώστε να σκεπαστεί.
- Κλείνουμε τη χύτρα και μαγειρεύουμε για περίπου μισή ώρα.
- Όταν την ανοίξουμε αφήνουμε λίγο να χυλώσει και αλατοπιπερώνουμε.
- Σερβίρουμε με κάπαρη, φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι ,φρεσκοτριμμενο πιπέρι,λεμόνι και λίγο ωμό λάδι .
Φυσικά δε πρεπει να λείπει ζεστό ψωμάκι και φετουλα! Καλή όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 16820 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |