Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Φάβα Νο.03 Σαντορίνης Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Σάββατο, 02/05/09
fav_400

Μου έφεραν από τη Σαντορίνη φάβα! Ακουγα πολλά χρόνια,αλλά δεν πίστευα ότι έχει τόση διαφορά στην ποιότητα. Δεν ξέρω κάπαοια  συγκεκριμένη συνταγή αλλά τη μαγείρεψα όπως μου είπαν και έμεινα έκπληκτη. Έβρασε τόσο καλά που δε χρειάστηκε ούτε να την περάσω από το μπλεντερ. Παρόλο που η τιμή της είναι τσουχτερή αν βρεθείτε Σαντορίνη μην παραλείψετε να αγοράσετε  φάβα και κάπαρη ντόπια και να τη δοκιμάσετε!!

Υλικά
  • 500 γρ φάβα Σαντορίνης
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • Αλάτι,πιπέρι
και..
  • Ελίτσες,, κάπαρη, λεμόνι,& φρέσκα κρεμμυδάκια σαν συνοδευτικά
Εκτέλεση
  • Βάζουμε τη φάβα μας στο σουρωτήρι και την πλένουμε κάτω από τη βρύση με κρύο νερό.
  • Τη βάζουμε να βράσει για 10 λεπτά και χύνουμε το πρώτο νερό.
  • Στη χύτρα μας τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι να αρχίσει να ροδίζει και ρίχνουμε μέσα τη φάβα.
  • Τη γυρνάμε μαζί με το κρεμμύδια για περίπου 3 λεπτά και συμπληρώνουμε με νερό τόσο ώστε να σκεπαστεί.
  • Κλείνουμε τη χύτρα και μαγειρεύουμε για περίπου μισή ώρα.
  • Όταν την ανοίξουμε αφήνουμε λίγο να χυλώσει και αλατοπιπερώνουμε.
  • Σερβίρουμε με κάπαρη, φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι ,φρεσκοτριμμενο πιπέρι,λεμόνι και λίγο ωμό λάδι .

Φυσικά  δε πρεπει να λείπει ζεστό ψωμάκι και φετουλα! 

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 16820
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 04-05-2009 15:33
 
Μπράβο, Μαργαρίτα. Έτσι ακριβώς την κάνω κι εγώ. Η φάβα κάνει πάρα πολύ καλό στο παχύ μας έντερο και θα πρέπει να την τρώμε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, αν όχι κανονική μερίδα, τουλάχιστον σαν ορεκτικό. :zzz
 
despoinaki
2. 05-05-2009 11:43
 
Μαργαρίτα όντωα καμμία σχέση η φάβα Σαντορίνης με τις υπόλοιπες. Εγώ δεν την έτρωγα καθόλου μέχρι που τη δοκίμασα στη Σαντορίνη κι ενθουσιάστηκα. Θυμάμαι μάλιστα ότι δε βρίσκαμε στα μαγαζιά να αγοράσουμε και κάποιος μας έστειλε σε ένα σπίτι όπου σε μια υπέροχη αυλή μια γιαγιά καθάριζε φάβα και πήραμε από εκεί. Τέλεια :zzz  
Θα δοκιμάσω και με αυτό τον τρόπο Μαργαρίτα και θα σου πω εντυπώσεις :)
 
Fey
3. 05-05-2009 12:43
 
Πέτυχα κι εγώ φάβα Σαντορίνης, την πλήρωσα πανάκριβα, αλλά η γεύση με αποζημίωσε.
 
sgr
4. 05-05-2009 14:10
 
ειναι οντως καταπληκτικη!απο τωρα σκεφτομαι πως θα βρω τροπο να μου ξαναφερουν οταν τελειωσει :grin
 
margarita79
5. 05-05-2009 15:26
 
:grin :grin :grin
 
ArXoS
6. 05-05-2009 17:13
 
είναι όντως καταπληκτική. Όσο για την τιμή της εμάς μας φαίνεται ακριβή, αλλά και πολύ δουλειά εχει να γίνει και για να έρθει στην τελική της μορφή θέλει πολύ δουλειά και μικρή παραγωγή έχουν οι άνθρωποι. Εγώ κάθε φορά που πάμε παίρνω αλλά αυτή τη φορά είχαμε πολλά πράγματα και δεν μπόρεσα να πάρω. Πάντως Μαργαρίτα θα σ΄εχω υπόψη μου για το καλοκαίρι που θα πάμε! 
Μας έχουν δώσει και από άλλα νησιά αλλά δεν συγκρίνεται. 
Στο νησί συνήθως βάζουν το κρεμμύδι ολόκληρο και βράζει και στο τέλος το πετάνε και ρίχνουν ωμό από πάνω. Πάντως σε εμφάνιση και σε χύλωμα είναι πολύ νησιώτικη.
 
voula
7. 29-09-2009 18:32
 
Μπήκε στα αγαπημένα μου. Φάβα δεν έτρωγα μέχρι σήμερα που την έφτιαξα με τον τρόπο που αναφέρει η margarita79. Ήταν νοστιμότατη κι ας μην ήταν από φάβα Σαντορίνης
 
xlogo
8. 29-09-2009 19:36
 
Χαιρομαι πολυ που αυτη η αναρτηση εγινε η αφορμη για να φας τη φαβα ευχαριστα.Αν βρεις σαντορινης να την προτιμησεις!
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 31/08/12 )