Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Λικέρ καρύδι Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Κυριακή, 03/05/09
Υλικά και εκτέλεση  
Σε ένα βάζο με πλατύ στόμιο βάζω:
  • 14 καρυδάκια  μικρά μαζεμένα περίπου γύρω  στο   {3ο  10ήμερο  Μάη,  ή 1ο  10ήμερο του  Ιουνίου}.  Πολύ καλά πλυμένα.
  • 1 ½  κιλό  κονιάκ
  • 5 μικρά ξυλάκια κανέλας των 3 πόντων περίπου
  • 1σακουλάκι γαρύφαλλα
  • 1 ¼  ζάχαρη
και τα αφήνω στον ήλιο  στο μπαλκόνι , να ψηθούν με το χάδι του ήλιου σιγά-σιγά και αργά για 40 περίπου ημέρες.

Κατόπιν  αραιώνω το σιρόπι  συμπληρώνοντας  ακόμη:

  • 1  ή 1 ½  κιλό κονιάκ {εξαρτάται πως το θέλω  πόσο δυνατό, πόσο γλυκό και πόση ποσότητα}, και :
  • 1 κιλό ζάχαρη. 

Γίνεται συνολικά περίπου 3 κιλά .

Το αφήνω στο μπαλκόνι μας  να δέση και να ψηθεί  αργά-αργά  μέχρι τον Δεκέμβρη μήνα.  Στις γιορτές των Χριστουγέννων, το σουρώνω, το βάζω σε μπουκάλια όμορφα, και είναι έτοιμο το λικέρ μας να το προσφέρω σαν δώρο, και ή  να το σερβίρω.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 6760
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 29/05/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός