Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Λικέρ τριαντάφυλλο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Δευτέρα, 04/05/09
 Υλικά
  • 350 γραμ. Ροδοπέταλα κατά προτίμηση  από εκατόφυλλα ροζ ή λευκά μυρωδάτα.
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 κιλό κονιάκ
  • 1 βάζο  με φαρδύ στόμιο που κλείνει καλά
Εκτέλεση
  • Πλένουμε απαλά τα ροδοπέταλα  σε ένα μπολ με πολύ νερό χωρίς να τα στραπατσάρουμε και φύγει ο χυμός και το άρωμά τους. Τα στραγγίζουμε  απαλά.
  • Τα στεγνώνουμε επάγω σε μια χνουδάτη και καθαρή  Τα βάζουμε σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε να ζαχαρωθούν καλά.
  • Όπως είναι, τα βάζω μέσα σε ένα βάζο με πλατύ στόμιο, που κλείνει αεροστεγώς.
  • Από επάνω τους ρίχνουμε το κονιάκ. Κλείνουμε το βάζο, και το αφήνουμε 3 μήνες
  • Να  ωριμάσει.  Κατόπιν το σουρώνουμε με ένα τουλπάνι και  το βάζουμε σε ένα όμορφα διακοσμημένο μπουκάλι, για να το καταναλώσουμε ή να το δωρίσουμε.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Αν περιχύσουμε το  ψητό  κρέας μας την ώρα που μαγειρεύεται  με 1 ποτηράκι από το λικέρ αυτό, το κρέας,  γίνεται  σαν λουκούμι νόστιμο και τρυφερό!!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 11630
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )