Παρασκευάζεται τα τέλη Οκτώβρη και αρχές Νοέμβρη, την εποχή της συγκομιδής των ροδιών. Το ανοίγουμε για κατανάλωση τον Δεκέμβρη στις Γιορτές.
Υλικά
- 1 ½ κιλό σπυριά από ρόδι
- 1 ½ κιλό κονιάκ
- 1 κιλό ζάχαρη
- 4 κομμάτια ξύλο κανέλλας,
- 1-2 κουταλιές της σούπας γαρύφαλλα ή και λιγότερα , είναι θέμα γούστου!...
Σημείωση : Όσον αφορά το μέτρο μέτρησης {μονάδα } των υλικών, μπορεί να είναι το κιλό, το λίτρο, σε φλιτζάνια, ή ποτήρια του νερού ή του κρασιού, γενικά το ίδιο μέτρο σε μια ολόκληρη συνταγή
Εκτέλεση Τα βάζω σ’ ένα μπουκάλι και τα αφήνω στον ήλιο, δηλαδή τα ξεχνάω για 40 περίπου μέρες. Τα ανοίγω τα Χριστούγεννα. Το περνάω από ψιλό τουλπάνι και τα σουρώνω πολύ καλά και το στύβω. Το λικέρ πού θα προκύψει το φυλάω σε μπουκάλια. Όσο περνάει ο καιρός ωριμάζει και γίνεται καλλίτερο Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 15324 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |