Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ζύμη για κρέπες διαίτης Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από nenapant   
Παρασκευή, 08/05/09
Ε ναι λοιπόν υπάρχουν και κρέπες light η συγκεκριμένη συνταγή είναι από το vita και μου την έδωσε μια φίλη η οποία λατρεύει τις κρέπες και ήθελε μια συνταγή με χαμηλά λιπαρά.Όσοι την έχουν δοκιμάσει τους άρεσε πολύ εγώ δεν την έχω δοκιμάσει διότι η διατροφή μου δεν μου το επιτρέπει αλλά που θα μου πάει....
ΥΛΙΚΑ
  • 200 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 1/2 λίτρο γάλα (1,5% λιπαρά)
  • Aλάτι
  • Eλαιόλαδο (1 περίπου κουταλάκι του γλυκού ανά κρέπα)
  • αλεύρι 1 κούπα και ίσως χρειαστεί και άλλη μιση
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Bάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, λίγο αλάτι και το γάλα και ανακατεύετε (η ζύμη πρέπει να είναι αρκετά υγρή, σαν πηχτό γάλα). Aφήνετε τη ζύμη να μείνει έτσι για περίπου 40-50 λεπτά. Λαδώνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά να ζεσταθεί. Pίχνετε 1/2 κουτάλα ζύμη, ώστε να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού με μια πολύ λεπτή στρώση. Mετά από περίπου 40-50 δευτερόλεπτα, αφού βεβαιωθείτε ότι ξεκολλάει εύκολα, γυρίζετε την κρέπα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Στη συνέχεια, «γλιστρήστε» τη σ’ ένα πιάτο. Συνεχίστε κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

Με τί να την γεμίσετε:

  • 1 κουταλιά γιαούρτι (2% λιπαρά), μανιτάρια, ντομάτα, κρεμμύδι, πιπεριά: 142 θερμίδες
  • 1 κουταλιά τυρί κατίκι, μανιτάρια, μαρούλι, πιπεριά, ντομάτα: 154 θερμίδες
  • 1 φέτα βραστή γαλοπούλα, 1 φέτα τυρί του τοστ, ντομάτα: 168 θερμίδες
  • 1 κουταλιά μέλι, 1 κουταλιά τριμμένα καρύδια: 168 θερμίδες
καλή σας όρεξη
Προσθήκη ως Αγαπημένο (18) | Εμφανίσεις: 19327
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 14-11-2009 05:42
 
τέλεια συνταγή  
θα την δοκιμάσω :zzz
 
mariaZ
2. 24-09-2010 10:11
 
Γεια σας, ειμαι καινουρια και θελω να σας ευχαριστησω ολους για ολες τις ωραιες συνταγες που στελνετε. 
Οι κρεπες διαιτης, τελεια ιδεα! :)
 
DORINA

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 20/05/10 )