Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Στραπατσάδα Νο.01 (δημιουργική) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από KATE   
Σάββατο, 09/05/09
strapatsada_400
Υλικά
  • 3-4 Αυγά
  • 4 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Σύγκλινο Μάνης κομμένο κυβάκια, περίπου 250 γρ
    ή μπέικον αν δεν έχουμε
  • Ρίγανη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη καστανή για ντομάτες εκτός εποχής
Εκτέλεση
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και το σύγκλινο, με λίγο ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε τη τομάτα, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την ρίγανη. 
  • Χτυπάμε τα αυγά σε ομελέτα και τα ρίχνουμε στη σάλτσα ντομάτας.
  • Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα αυγά ανακατεύοντας τα.
  • Γαρνίρουμε με λίγο ανθότυρο, προαιρετικά.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 6943
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 11-05-2009 15:38
 
Στραπατσάδα λεμε το φαγακι αυτο και στην κεφαλλονια!!(στην πελοπονησσο το λενε καγιανα).οι προσθηκες σου Κατε ειναι καταπληκτικες θα δοκιμαστε αμεσα!!
 
margarita79
2. 13-05-2009 18:13
 
Μargarita ειδικά για σένα, θα σου πρότεινα να προσθέσεις και πολύχρωμες πιπεριές  
1/4 πιπεριάς από κάθε χρώμα :)
 
kate

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 27/04/11 )