Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ψάρια και θαλασσινά arrow Πακετάκια με μελιτζάνες και σάλτσα με μύδια
Πακετάκια με μελιτζάνες και σάλτσα με μύδια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από BRIZOLA   
Πέμπτη, 14/05/09
Υλικά 
  • 200γρ σπαγγετινι
  • 4 μεγαλες μελιτζανες
  • 500γρ μυδια ψιχα (κατεψυγμ)
  • 2 σκελιδ σκορδο
  • 4 κ σουπας μαιντανο ψιλοκομμενο
  • λαδι 6 κουτ σουπας(για τη σαλτσα)
  • αλατι ,πιπερι
  • 2 φλυτζανια τσαγιου τριμμενη τοματα
Εκτέλεση
  • Κοβετε τις μελιτζανες σε φετες κατά μηκος ,τις βαζετε σε ένα τρυπητο ,τις αλατιζετε και τις αφηνετε για 1 ωρα να ξεπικρισουν.Μετα τις ξεπλενετε και τις σκουπιζετε.Στρωστε αλουμινοχαρτο στη σχαρα του φουρνου ,αλειψτε με λαδι τις μελιτζανες και ψηστε τις στο γκριλ 4 λεπτα την κάθε πλευρα εως οτου ροδισουν.
  • Σε 1 μεγαλο τηγανι σοταρω το σκορδο μεχρι να αρωματισει το λαδι και υστερα το αφαιρω.προσθετω τη τοματα και 2 κουτ σουπας μαιντανο,αλατοπιπερωνω και σιγοβραζω για 10 λεπτα.
  • προσθετω τα μυδια (ξεπαγωμενα,πλυμενα και σκουπισμενα)στη σαλτσα και σε μετρια προς δυνατη φωτια βραζω εως οτου δεσει λιγο η σαλτσα
  • βραζω τα μακαρονια συμφωνα με τις οδηγιες
  • τοποθετω σταυρωτα δυο μελιτζανες ,στο κεντρο βαζω μακαρονι και ριχνω σαλτσα με μυδια,διπλωνω τις ακρες και φτειαχνω πακετακια.(θα μου μεινει γεμιση)
  • Τοποθετω τα πακετακια (τουμπαρισμενα) σε ελαφρα λαδωμενο πυρεξ ,σκεπαζω με αλουμινοχαρτο και ψηνω στους 180 για 10 λεπτα
  • Τοποθετω σε πιατελα τα πακετακια ,περιχυνω με την υπολοιπη σαλτσα με τα μυδια και πασπαλιζω με τον υπολοιπο μαιντανο

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 4310
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 14-05-2009 15:07
 
αυτη η ιδεα με τα πακετακια μελιτζανας- μακαρονι ειναι φοβερη!αλλα ελα που δεν τρωω μυδια μηπως γινετε με κατι αλλο? 
Για πες μας καμμια ιδεα.. 
παντως μπραβο πολυ πρωτοτυπο!
 
margarita79
2. 14-05-2009 17:12
 
Ευχαριστω Μαργαριτα.θα μπορουσαμε να βαλουμε καποιο φιλετο ψαριου σε μικρα κομματια (φιλετο γλωσσας πχ)
 
BRIZOLA
3. 14-05-2009 21:29
 
Εγώ το προτιμώ με μύδια μου αρέσουν πολύ! Πρωτότυπη συνταγή!
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 17/05/09 )