Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Σφολιάτα με πατάτες μπέκον και τυρί
Σφολιάτα με πατάτες μπέκον και τυρί Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από iwanna   
Πέμπτη, 14/05/09
Υλικά
  • 1 πακέτο σφολιάτα χρυσή ζύμη (850γρ.)
  • 800γρ.πατάτες
  • 180γρ.μπέικον ψιλοκομμένο
  • 360γρ.τυρί γκούντα τριμμένο
  • 200mlκρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • Λίγο λάδι
Εκτέλεση
  • Απλώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας σε αντικολλητικό ταψί.Από πάνω τοποθετείτε σε στρώσεις τις κομμένες πατάτες –αφού τις έχετε σοτάρει σε λίγο λάδι-και το μπέικον και πασπαλίζετε με το τυρί και το αλατοπίπερο.
  • Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και περιχύνετε τη γέμιση πάνω στη σφολιάτα.
  • Σκεπάζετε την πίτα με το άλλο φύλλο σφολιάτας,πιέζοντας τις άκρες με τα χέρια σας προκειμένου να ενωθούν.
  • Αλείφετε την επιφάνεια της πίτας με λίγο από το μείγμα κρέμας και αυγών.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 45-50 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 5242
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 14-05-2009 15:14
 
Μμμμ!Νοστιμιά μου μυρίζει, Ιωάννα. Ωραία ιδέα. :zzz
 
despoinaki
2. 14-05-2009 21:31
 
Πολύ ωραία Ιωάννα θα την δοκιμάσω αλλά δεν θα βάλω τ΄αυγά! Δεν νομίζω να πειράζει!
 
voula
3. 14-12-2009 16:00
 
ιωαννα την εφτιαξα αλλα η ποσοτητα απο τις πατατες ειναι λιγη,ισως 1 κιλο θα ηταν καλυτερη,και το μπεικον μου φανηκε λιγο.σαν γευση πολυ καλη!
 
MYL

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 17/05/09 )