Υλικά - 1 πακέτο σφολιάτα χρυσή ζύμη (850γρ.)
- 800γρ.πατάτες
- 180γρ.μπέικον ψιλοκομμένο
- 360γρ.τυρί γκούντα τριμμένο
- 200mlκρέμα γάλακτος
- 2 αυγά
- Λίγο λάδι
Εκτέλεση - Απλώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας σε αντικολλητικό ταψί.Από πάνω τοποθετείτε σε στρώσεις τις κομμένες πατάτες –αφού τις έχετε σοτάρει σε λίγο λάδι-και το μπέικον και πασπαλίζετε με το τυρί και το αλατοπίπερο.
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και περιχύνετε τη γέμιση πάνω στη σφολιάτα.
- Σκεπάζετε την πίτα με το άλλο φύλλο σφολιάτας,πιέζοντας τις άκρες με τα χέρια σας προκειμένου να ενωθούν.
- Αλείφετε την επιφάνεια της πίτας με λίγο από το μείγμα κρέμας και αυγών.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 45-50 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 6487 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |