Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κέικ arrow Σοκολατένια μαργαρίτα με ρούμι και μπανάνα
Σοκολατένια μαργαρίτα με ρούμι και μπανάνα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Πέμπτη, 14/05/09
___400_05
Υλικά
  • 250 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 ½ κούπες ζάχαρη
  • ¾ της κούπας κακάο
  • 120 γραμμάρια κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
  • 1 κούπα νερό
  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 5 αυγά
  • ½ κούπα ρούμι
  • 2 μεγάλες μπανάνες λιωμένες με το χέρι
Εκτέλεση
  • Σε μπεν μαρί λειώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο. Βάζουμε το μείγμα σε ένα σκεύος μαζί με τη ζάχαρη, το νερό και το ρούμι. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λειώσει η ζάχαρη και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε τη βανίλια. Κρατάμε 2 κούπες από το μείγμα σοκολάτας - ρούμι. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα υγρών. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να δημιουργήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Τέλος ρίχνουμε τη μπανάνα και αναμιγνύουμε καλά. Βουτυρώνουμε μία φόρμα της αρεσκείας μας και ρίχνουμε το μείγμα. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Μόλις βγάλουμε από το φούρνο και όσο το γλυκό είναι στη φόρμα, τρυπάμε με ένα πιρούνι τον πάτο του γλυκού και ρίχνουμε το μισό υγρό από αυτό που κρατήσαμε. Μόλις το γλυκό απορροφήσει το υγρό, αφαιρούμε τη φόρμα, βάζουμε σε μία πιατέλα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά προτού το σερβίρουμε.
  • Μπορούμε να συνοδεύσουμε με παγωτό.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 5010
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 15-05-2009 09:34
 
καλα τι τελεια φωτο ειναι αυτη?φοβερη....αν και το γλυκακι μου φαινεται λιγο δυσκολο ειδικα εκει που λεει οτι τρυπαμε τον πατο,πως θα το κανουμε αυτο?παντως εκανες καταπληκτικη δουλεια...σε ευχαριστουμε παρα πολυ :)
 
nenapant
2. 15-05-2009 18:36
 
περιττο να σου πω οτι μου τρεχουν τα σαλια... 
τι καταπληκτικο γλυκο ειναι αυτο? :eek :eek :eek
 
melita
3. 15-05-2009 19:51
 
nenapant είναι πολύ εύκολο να τρυπήσεις τον πάτο γιατί πολύ απλά είναι το μέρος που ψήνετε δηλ το πάνω μέρος της φόρμας. Ακολούθως το αναποδογυρίζεις σε ένα δίσκο, φαίνεται όπως στη φωτό και τελειώνεις με το υπόλοιπο σιρόπι. Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!!!
 
KristineS

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 05/02/11 )