Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μοσχαράκι Στρογγανώφ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 11
Έχει υποβληθεί από Mary   
Παρασκευή, 15/05/09
Ευρετήριο άρθρου
Μοσχαράκι Στρογγανώφ
Σελίδα 2
p5140024_400

Διάσημο φαγητό που εμείς αγαπάμε πολύ. Είχα καιρό βέβαια να το φτιάξω και μου το θύμησε η κόρη μου. Ελπίζω να σας αρέσει.

Υλικά
  • 1 κιλό μοσχάρι ή φιλέτο
  • 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φετάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. πελτέ
  • 2 κ.σ. μουστάρδα σκόνη
  • 1 κρασοπότηρο κρασί λευκό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 λίτρο ζωμό κρέατος
  • 1 φλυτζ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση

Κόβετε το μοσχάρι σε μικρά κομματάκια. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο με το βούτυρο να κάψουν. Ρίχνετε λίγα λίγα τα κομμάτια του κρέατος για να τσιγαριστούν. Αφού τελειώσετε με το κρέας το βγάζετε από το τηγάνι και το διατηρείτε ζεστό.

p5140001_400_01
 Στο ίδιο τηγάνι με το βούτυρο που έχει μείνει ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο να τσιγαριστούν ξύνοντας παράλληλα να ξεκολλήσουν και τα υπολείμματα του κρέατος που υπάρχουν κολλημένα στο τηγάνι.p5140005_400
 Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα σωτάρετε ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις εξατμιστούν όλα τα υγρά των μανιταριών σβήνετε με το κρασί. Προσθέτε τη μουστάρδα, τον πελτέ και ανακατεύετε καλά.p5140009_400
 Ρίχνετε και το κρέας και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε το μισό ζωμό και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία (η δική μου κουζίνα φτάνει στο 9 και το κατέβασα στο 5) για να σιγοβράσει με κλειστό καπάκι για μισή ώρα. Μόλις διαπιστώσετε ότι έχει εξατμιστεί ο ζωμός προσθέτε και τον υπόλοιπο και ξανακλείνετε το καπάκι για άλλη μισή ώρα. Μόλις διαπιστώσετε ότι η σάλτσα έχει μελώσει προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 10 λεπτά. Σερβίρετε με πατατούλες τηγανιτές ή ρύζι.p5140020_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (28) | Εμφανίσεις: 26876
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (19)
16. 12-10-2010 10:06
 
jaslam το Στρογγανώφ είναι αυτό που προτείνω σε αυτή τη συνταγή. Άντε να το βρεις με λιγότερη ή περισσότερη κρέμα γάλακτος. Ή με κοτόπουλο αντί για μοσχάρι. Σε καμμία γνωστή μου συνταγή, πάντως, δεν υπάρχει πράσινη κρέμα. 
Όσο για τον ζωμό, το κρέας που προορίζεται για το φαγητό δεν το βράζεις. Αν θέλεις κανονικό ζωμό, μπορείς να βράσεις κόκκαλα με κάποια λαχανικά και να χρησιμοποιήσεις το ζωμό. Εγώ πάντως, εδώ, χρησιμοποίησα τον έτοιμο που βρίσκουμε στα markets.
 
Mary
17. 15-10-2010 20:22
 
για να μη τρεχω να βρω σκονη μουσταρδα μπορω να βαλω 2 κουταλακια κανονικη μουσταρδα?
 
jslam
18. 11-12-2010 18:23
 
:grin :grin :grin  
 
Super suntagi, molis tin fagame kai mas arese poly! Euxaristw!
 
tat21
19. 04-04-2011 12:08
 
Δεν έχω λόγια. Οι καλεσμένοι μου χθες τρελάθηκαν. Πρόκειται περί γευστικού ονείρου!
 
tamar

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 05/03/10 )