Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Τάρτα φράουλα Νο.03 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από annakouki   
Κυριακή, 17/05/09
Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 πακέτο κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής
  • 1 πακέτο για σαντυγί στιγμής
  • φράουλες γύρω στο μισό κιλό
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρι
  • 1 κουταλάκι κορν φλάουρ
Εκτέλεση

Χρειαζόμαστε μια φόρμα που να ανοίγει διάμετρο 23 cm βάζουμε μέσα λαδόκολλα και βάζουμε από πάνω τη σφολιάτα την πιέζουμε στο πλάι ώστε όταν ψηθεί να μη μας χύνεται η κρέμα την πλαινή σφολιάτα δεν την τριπάμε, μόνο τη βάση τρυπάμε για να μην μας φουσκώσει την ψήνουμε ώστε να πάρει ωραίο χρώμα.Την βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως μετά την μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Στο μεταξύ έχουμε κόψει τις φράουλες σε φέτες παίρνουμε 3 φράουλες μεγάλες και τις κόψουμε σε κομματάκια μικρά και τις βάζουμε με ένα ποτήρι νερό να βράζουν για 5 λεπτά στη συνέχεια τις στραγγίζουμε αν θέλουμε τις λιώνουμε μέσα στο νερό και βάζουμε το ζωμό με τη ζάχαρη να πάρουν μια βράζει στη συνέχεια αραιώνουμε το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στο ζωμό να πήξει λίγο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες το ίδιο κάνουμε και με την σαντυγί.
Βάζουμε κρέμα απάνω στη σφολιάτα μετά βάζουμε κυκλικά τις φράουλες και ανάμεσα στις φράουλες βάζουμε τη σαντυγί και απάνω στις φράουλες βάζουμε τη σάλτσα της φράουλας το οποίο να είναι κρύο. και το βάζουμε στο ψυγείο.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 4912
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 18/05/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός