Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Προφιτερόλ Νο.02 (Θεϊκό!) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από LITSAKI73   
Δευτέρα, 18/05/09

Σπιτικό, εύκολο Προφιτερόλ για όλη την οικογένεια αλλά και τους καλεσμένους σας!!!

Υλικά

Για τα σου

  • 225 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 225 γρ νερό
  • 110 γρ μαργαρίνη
  • Ελάχιστο αλάτι και ζάχαρη
  • 4 αυγά

Για τη γέμιση

  • 1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής από το εμπόριο.

Για τη σάλτσα σοκολάτας

  • 100γρ κουβερτούρα υγείας
  • 100γρ κρέμα γάλακτος
  • 20γρ μαργαρίνη
  • 50γρ γάλα και ένα σφηνάκι λικερ κεράσι, πορτοκάλι ή ό,τι έχετε!
Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε όλο μαζί το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα με ξύλινη κουτάλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ενώ ανακατεύουμε έως ότου να μαζευτεί η ζύμη σα μια μπάλα γύρω από την κουτάλα.

Σβήνουμε τη φωτιά, απομακρύνουμε την κατσαρόλα από το μάτι και αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει λιγάκι. Εν τω μεταξύ, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα ρίχνουμε στη ζύμη ανακατεύοντας πολύ έντονα (ή καλύτερα με μίξερ χειρός) μέχρι να ενωθούν με τη ζύμη.

Η ζύμη μας είναι έτοιμη. Πλάθουμε μπαλίτσες στο μέγεθος καρυδιού (προσωπικά τα σουδάκια μ'αρέσουν μικρά), τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα (αραιά γιατί θα φουσκώσουν), και τα ψήνουμε στον αέρα και στη χαμηλή σχάρα για 15 λεπτά στους 220C και για 45 περίπου λεπτά στους 120C. Θέλουμε να φουσκώσουν και να ζουφιάσουν το εσωτερικό τους.

Ζεσταίνουμε την κρεμα γάλακτος και το γάλα σε μπέν μαρί, και ρίχνουμε την σοκολάτα σε κομματάκια. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει και να ενώσουν τα υλικά. Στο τέλος ρίχνουμε το λικεράκι και το βούτυρο, ανακατεύουμε μεχρι να λιώσει και αυτό και η σάλτσα είναι έτοιμη.

Το "μοντάρισμα" είναι εύκολο: Γεμίζουμε τα σού με κορνέ και τα τοποθετούμε σε πιατέλα ή σε γόνδολα. Όση κρέμα περισσέψει, την αραιώνουμε λιγάκι με 50γρ γάλα και γεμίζουμε τα κενά ανάμεσα από τα σού. Τέλος, από πάνω ρίχνουμε με κουτάλα τη σοκολάτα που έχει κρυώσει λιγάκι.

Καλή επιτυχία, και καλή Ορεξη!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 14947
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 09-06-2009 01:46
 
Litsaki εγω το καλοκαίρι βάζω παγωτό βανίλια!! :) Στη σάλτσα σοκολάτας όμως μου άρεσε πολύ η ιδέα σου με το λικέρ πορτοκάλι!! :grin :grin 
Θα το δοκιμάσω!! :upset
 
thomai

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/12/09 )