Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Σιροπιαστά arrow Κανταΐφι Νο.03 (Γιαννιώτικο με φύλλο)
Κανταΐφι Νο.03 (Γιαννιώτικο με φύλλο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από KATE   
Σάββατο, 23/05/09
Υλικά
  • 1 κιλό κανταΐφι ωμό
  • 300 γρ. φύλλο μπακλαβά
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ψίχα καρυδιών χοντροτριμμένη
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού βούτυρο γάλακτος (ή βούτυρο ανάμικτο με βιτάμ)
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • κανέλα

Για το σιρόπι

  • 1 1/4 του κιλού ζάχαρη
  • 6 ποτήρια νερό
  • φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού
  • λίγα γαρίφαλα, κανέλα
Εκτέλεση

Κοπανίζουμε τα καρύδια, να γίνουν σαν χοντρός τραχανάς. Τα βάζουμε σε λεκάνη, προσθέτουμε 2 κουταλιές ζάχαρη, ένα αυγό και την κανέλα, τα ζυμώνουμε να γίνουν μια μάζα.
Βουτυρώνουμε το ταψί (πρέπει να 'ναι ανάλογων διαστάσεων με την ποσότητα των υλικών μας) και στρώνουμε μέσα του ένα-ένα  (αφού πριν τα βουτυρώσουμε τα μισά φύλλα του μπακλαβά) που πρέπει να καλύπτουν και τα πλαϊνά του ταψιού και να εξέχουν γύρω-γύρω. Στρώνουμε από πάνω το μισό κανταΐφι, αφού το ανοίξουμε πριν πάνω στο τραπέζι. Τοποθετούμε πάνω του το μίγμα του καρυδιού, φροντίζοντας να είναι παντού ισοπαχή ποσότητα και το σκεπάζουμε με το άλλο μισό κανταΐφι. Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες των κάτω φύλλων του μπακλαβά (που εξέχουν) και τις βουτυρώνουμε, πιέζοντάς τες να κολλήσουν πάνω στο κανταΐφι. Σκεπάζουμε από πάνω με τα υπόλοιπα φύλλα του μπακλαβά (βουτυρωμένα, ένα-ένα), χαράζουμε μπακλαβωτά τα επάνω φύλλα, ψήνουμε το κανταΐφι μέχρι να ροδίσει , αφήνουμε να κρυώσει και το σιροπιάζουμε.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 8644
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 26-05-2009 10:18
 
Αν ήξερες ΚΑΤΕ πόσο καιρό την ψάχνω αυτή την συνταγή!!! :cry  
 
Σ'ευχαριστώ πολύ, θα την τιμήσω λίαν συντομως. :zzz :zzz
 
mb04
2. 26-05-2009 13:21
 
Να την τιμήσεις! Να μας πεις τη γνώμη σου! Και αν μπορείς ανέβασε και μια φωτογραφία, γιατί γίνεται πολύ όμορφο. :grin :grin
 
kate

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 28/11/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός